Συνταγές
Πολύ ωραία Κοτόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο νοστιμότατη
Η Συνταγή είναι από Tasty Recipes – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
4 αυγά
200 ml. γάλα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
300 γρ. αλεύρι γοχ.
1 φακ. μπέικιν πάουντερ
300 γρ. φέτα χοντροκομμένη
σουσάμι
σιμιγδάλι για την βάση του ταψιού
Γέμιση:
600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
αλάτι – πιπέρι, (μαύρο+κόκκινο καυτερό), – ρίγανη
3 κτσ. μουστάρδα πικάντικη
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη φέτα & αδειάζουμε τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι στο οποίο έχουμε ρίξει λίγο ελαιόλαδο και σιμιγδάλι.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο ρεγκάτο, σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Η Συνταγή είναι από Tasty Recipes – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Τυρόπιτα αφράτη με πιπεριές.
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας, 400 γρ. φέτα
250 γρ. κίτρινα τυριά και πιπεριές, (προαιρετικά)
1 κρέμα γάλακτος των 200 γρ.
6 αυγά και 1 κουτί σόδα αναψυκτικό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαδώνω το πυρέξ μου στρώνω 4 φύλλα κάτω ενδιάμεσα λαδωμένα και μετά φύλλο, λαδώνω, και τυριά συνεχίζω και κρατάω 3 φύλλα κρούστας για να τελειώσω την τυρόπιτα.
Χαράζω και χτυπάω τα 6 αυγά με την κρέμα γάλακτος και τέλος βάζω το αναψυκτικό τη σόδα. Περιχύνω στο ψυγείο για 2 ώρες και ψήνω στους 160 βαθμούς αερόθερμο.
Φτιάξτε την και καλέστε φίλους να την φάτε παρέα με μπύρα με κρασάκι ότι τραβάει η όρεξη σας.
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.