Συνταγές
Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί
Η Συνταγή είναι από Sofia Fetra Andreas Zapaltas – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
6-8 μέτρια κολοκύθια χονδροτριμμένα και πολύ καλά στραγγισμένα
1 πιπεριά Φλωρίνης σε κύβους
1 πιπεριά κέρατο πορτοκαλί σε κύβους
1 μεγάλο καρότο χονδροτριμμένο
1 κρεμμύδι ξερό χονδροτριμμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
2-3 κουταλιές ξύδι
2 αβγά
2-3 σφηνάκια ελαιόλαδο
3/4 κούπας φρυγανιά
1- 1 1/2 κούπας αλεύρι φαρίνα
300 γρμ. φέτα πικάντικη τριμμένη
σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε πολύ καλά ώστε το μείγμα μας να είναι σφιχτό. Δεν πλάθω με το χέρι, τους βγάζω απ’ευθείας στο ταψί, (στρωμένο με χαρτί φούρνου λαδωμένο), με το σκουπ του παγωτού.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45′, (ανάλογα τον φούρνο).
Η Συνταγή είναι από Sofia Fetra Andreas Zapaltas – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για αγκινάρες με ρύζι!
Το καλύτερο φαγητό!! Αγκινάρες αγαπημένες όπως και να τις μαγειρεψουμε !!
Η Συνταγή είναι από Maria Kotsou Tzortzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 αγκινάρες κομμένες λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι ξερό
1 κρεμμύδι φρέσκο
2 φύλλα μάραθο
Λάδι
Αλάτι – πιπέρι
1 κούπα ρύζι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο τέλος λίγο ξύσμα λεμονιού και μισό χυμό.
Προαιρετικά, στο τσιγάρισμα αγκινάρας έσβησα με ένα σφηνάκι ούζο.
Τσιγαρίζουμε όλα τα μυρωδικά με τις αγκινάρες, προσθέτουμε νερό και βράζουμε κάπου 10 λεπτά να μαλακώσουν οι αγκινάρες.
Ρίχνουμε το ρύζι πλυμένο, προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται και μετά από 10 λεπτά περίπου συμπληρώνουμε λεμόνι, (αν θέλουμε).
Πολύ ελαφρύ φαγητό, νοστιμότατο!
Η Συνταγή είναι από Maria Kotsou Tzortzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.