Συνταγές
Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…
Πόσο ωραία βγήκαν αυτά τα κουλουράκια και πόσο νόστιμα! Τα παιδιά μου τα έτρωγαν όλη μέρα και εξαφάνισαν τα μισά μόνο την πρώτη μέρα. Είναι μία συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις σίγουρα.
Εκτέλεση/ φωτό και συνταγή είναι από την κ. Μαιρη Βαποριδη – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
Υλικά
500 γρ. βούτυρο
1,5 ποτήρι ζάχαρή
6 αυγά
4 βανίλιες
μισό ποτήρι γάλα
1 φακελάκι αμμωνία
1,5 πακέτο αλεύρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν καλά .
Στην πορεία προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Συνεχίζουμε και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη. Η ποσότητα για το αλεύρι Αλατίνη υπολογίστε περίπου 1300 γραμ.
Κατόπιν, πλάθουμε κουλουράκια ή αν έχουμε μηχάνημα τα φτιάχνουμε εκεί.
Βάζουμε τα κουλουράκια μας σε ταψί και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα στους 180 βαθμούς Κελσίου!.
Καλή επιτυχία! Και του χρόνου!
Εκτέλεση/ φωτό και συνταγή είναι από την κ. Μαιρη Βαποριδη – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
Εάν την φτιάξεις τη συνταγή τότε πρέπει να κάνεις και την επόμενη! Συνταγή με 100% επιτυχία για τα αγαπημένα μας σκαλτσούνια.
Η Συνταγή /Φώτο είναι από την κ. Elena Buligari – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά
Για τη ζύμη
150 γρ. ζάχαρη άχνη
100 ml. ελαιόλαδο
100 γρ. βούτυρο
100 ml. χυμός πορτοκάλι
100 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό
1 κρόκος αυγού
1 κτσ. χυμός λεμονιού
1 κτσ. μπέηκιν πάουντερ
ξύσμα πορτοκαλιού ή ξύσμα λεμονιού
1 κτγ. κανέλα
βανίλια
1 κιλό αλεύρι μαλακό
1/2 κτγ. αλάτι
Για τη γέμιση
11/2 κιλό μυζήθρα γλυκιά
100 γρ. μέλι
2 αβγά
λίγη κανέλα
1/2 κτγ. αλάτι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη ζύμη. Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά της ζύμης μαζί την με ζάχαρη, αλάτι πολύ καλά για 2-3 λεπτά περίπου με το μίξερ.
Κατόπιν, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με μπέηκιν πάουντερ, την βανίλια και την κανέλα.
Αφήνουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο.
Μετά ανοίγουμε το φύλλο. Περίπου στο 0,5 εκατοστό ή και λίγο πιο λεπτό.
Με μία στρογγυλή φόρμα ή ένα ποτήρι πιέζοντας επάνω στην ζύμη – κόβουμε.
Στην μέση βάζουμε την μυζήθρα. Έπειτα τα κλείνουμε γύρω- γύρω πιέζοντας όπως στην φωτογραφία.
Από πάνω αλείφουμε με κρόκο αυγού και 2 κουταλιές γάλα ανακατεύοντας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 με 25 λεπτά πάνω- κάτω αναλόγως του φούρνου.
Όταν είναι έτοιμα μπορείτε να τα πασπαλίσετε με σκόνη κανέλας ή με μέλι!
Καλή επιτυχία!
Η Συνταγή /Φώτο είναι από την κ. Elena Buligari – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.