Συνταγές
Τόσο εύκολο! Ελάτε να φτιάξουμε μια ταπεινή και πολύ νόστιμη νηστίσιμη χορτόπιτα
Η Συνταγή είναι από Stalo Papaioannou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για την γέμιση:
Διαφορά χόρτα
Σπανάκι
Κρεμμύδια φρέσκα
Κρεμμύδια ξηρά
Δυόσμο φρέσκο
Πράσα
Ανιθο
Μαϊντανό
Δυόσμο ξερό
Αλάτι
Πιπέρι
1 κούπα σιμιγδάλι
1 κούπα ελαιόλαδο
Υλικά για την ζύμη:
4 κούπες αλεύρι γοχ.
Αλάτι
Πιπέρι
2 κουταλάκια γλυκού b.p
1 κούπα νερό χλιαρό
1 κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα τηγανίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια και το πράσο να μαλακώσουν.
Πλένω, αλατίζω και στραγγίζω το σπανάκι που έχει καθαριστεί και το προσθέτω στην κατσαρόλα και ανακατεύω να μαλάκωσει.
Προσθέτω τα υπόλοιπα χόρτα και τηγανίζω ανακατεύοντας να μαλακώσουν.
Αν χρειάζομαι περισσότερο λάδι προσθέτω.
Προσθέτω στα χόρτα το σιμιγδάλι λίγο- λίγο να απορροφήθει.
Ζύμη
Ρυζιάζω το αλεύρι με το λάδι.
Προσθέτω το νέο σιγά- σιγά όσο τραβήξει.
Προσθέτω το αλάτι και πιπέρι και ζυμώνω να γίνει ζύμη.
Τυλίγω σε μεμβράνη και αφήνω να σταθεί 2 έως 3 ώρες.
Σε ένα ταψάκι ήγ πυρέξ αλοίφω ελαιόλαδο και ανοίγω την μισή ζύμη με πλάστη και την τοποθετώ στην βάση.
Βάζω μέσα την γέμιση ομοιόμορφα και καλύπτω με την υπόλοιπη ζύμη.
Αλοίφω με λάδι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Η Συνταγή είναι από Stalo Papaioannou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!