Συνταγές
Νοστιμότατη χορτόπιτα που πολυ την είχαμε λιγουρευτεί
Η συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
για το φύλλο
-500 γρ. αλεύρι
-1 κούπα τσαγιού και λίγο ακόμα νερό
-λίγο αλατι, λίγο πιπέρι, 1 κτσ. ξύδι, μισό ποτήρι νερού λάδι
Εβαλα το αλεύρι σε ενα μπολ και έριξα το λάδι, το έτριψα με τα χέρια μου να γίνει σαν ψυχούλα, αλάτι, πιπέρι, ξύδι, έριξα το νερό χλιαρό σιγά- σιγά και ζύμωσα.
Πρέπει να έχουμε μια μαλακή ζύμη την άφησα να ξεκουραστεί περίπου μισή ώρα και το χώρισα σε έξι μπάλες, τρείς τις άνοιξα την μια πάνω στην άλλη, το ίδιο και με τις υπόλοιπες.
για τη γέμιση
1/2 κιλό σπανάκι, λίγα σέσκουλα, λίγα λαπάτα, λίγα μυρώνια τα έπλυνα, τα έκοψα κομμάτια και τα ζεμάτισα σε καυτό νερό για δύο λεπτά ακριβώς.
Σωτάρισα 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα, 1 ξερό και 2 πράσα, στο τέλος 1/2 ματσάκι άνηθο.
Τα ζεματισμένα χόρτα τα άφησα να πιούν τα υγρά τους, έκοψα με τα χέρια μου φέτα σε μεγάλα κομμάτια, έβαλα σε λαδωμένο ταψί το ένα φύλλο, έβαλα την γέμιση και το επόμενο φύλλο.
Εψησα στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά.
Η συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχουμε χιλιάδες διαλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!