Συνταγές
Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο
Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος– “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά
1 μεγάλο καλαμάρι
1 ποτηράκι μικρό
λευκό κρασί
1 ποτηράκι ηλιέλαιο
Σε ένα μπολ:
50 gr. ελαιόλαδο
1 κτσ. χυμό λεμονιού
Λίγη ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι
Προαιρετικά, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Καθαρίζουμε το καλαμάρι.
Εγώ το εξωτερικό δέρμα δεν το βγάζω.
Αφού το καθαρίσουμε, το χαράζουμε μόνο από την μια μεριά, βάζουμε για 1 ώρα στο κρασί και το ηλιέλαιο.
Βάζουμε να κάψει καλά ένα σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι να μπαίνει και στο φούρνο -χωρίς λάδι.
Βγάζουμε από το κρασί το καλαμάρι και όπως είναι καυτό το σχαροτήγανο το βάζουμε μέσα πατώντας το με κάτι βαρύ, το κάνουμε αυτό και από τις δύο μεριές και το κεφάλι .
Με ένα πινέλο περνάμε με λάδι το καλαμάρι και το βάζουμε σε δυνατό φούρνο στον αέρα γυρνώντας το και από τις δύο μεριές να πάρει χρώμα, δεν θέλει πολύ εάν ο φούρνος δεν είναι δυνατός.
Το αφήνουμε λίγο πιο πολύ στο σχαροτήγανο και χρησιμοποιούμε grill.
Το βγάζουμε το περιχύνουμε με το λεμόνι και το ελαιόλαδο.
Εμείς το συνοδεύσαμε με μαυρομάτικα σαλάτα.
Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Έχουμε χιλιάδες επιλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!