Συνταγές
Δεν υπερβάλω καθόλου! Το γευστικό και δροσερό cheesecake που χρειαζόμαστε αυτές τις ημέρες!
Αυτή η συνταγή για cheesecake έχει σίγουρη επιτυχία και νομίζω ότι αν την κάνεις μία φορά, δύσκολα θα την αλλάξεις στην πορεία. Ο λόγος? Η τέλεια γεύση του…
Η συνταγή /εκτέλεση και φωτό είναι από την κ. Marina Hatzidaki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Υλικά
Για τη Κρέμα
500 γραμμάρια τυρί κρέμα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κούπα άχνη ζάχαρη
1 κτγ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κτσ. χυμό λεμονιού
Ξύσμα λεμονιού
Για τη Βάση
1 συσκευασία μπισκότα digestive
120 γρ. βούτυρο γάλακτος
Γαρνιτούρα
1 συσκευασία κομπόστα κεράσι 🍒
1,5 κτσ. κορν φλάουρ
1 κτσ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Πρώτα αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Λιώνουμε παράλληλα το βούτυρο και το αναμιγνύουμε με τα μπισκότα.
Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και στρώνουμε σε αποσπώμενη φόρμα 22cm. Στη συνέχεια, βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.
Συνεχίζουμε και χτυπάμε με το μίξερ χειρός τη κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Στρώνουμε κατόπιν πάνω από το μπισκότο ομοιόμορφα.
Έπειτα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι σουρώνουμε το ζωμό από την κομπόστα κεράσι, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη προαιρετικά. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορούμε αν δεν θέλουμε να μην βάλουμε καθόλου ζάχαρη.
Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε τα κεράσια, ανακατεύουμε και περιχύνουμε πάνω από την κρέμα.
Είναι χωρίς ίχνος υπερβολής πάρα πολύ νόστιμο γλυκό! Καλή επιτυχία!
Η συνταγή /εκτέλεση και φωτό είναι από την κ. Marina Hatzidaki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ