Συνταγές
Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών στο φούρνο χωρίς λάδι – χορτοφαγικά και θρεπτικά
Η Συνταγή είναι από Stella Mavrofrydou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 καρότα, 5 πατάτες, 3 ξερά κρεμμύδια, 2 πιπεριές Φλωρίνης, 2 πράσινες πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, 1 κτγ. πάπρικα γλυκιά, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 κτσ. ρίγανη, φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο και τριμμένη φρυγανιά όσο πάρει
Εκτέλεση
Βράζουμε λίγο τις πατάτες καθαρισμένες από την φλούδα και σε κομμάτια και τα καρότα καθαρισμένα και κομματάκια κομμένα, σουρώνουμε και πολτοποιούμε και τα ρίχνουμε σε βαθύ μπωλ, αλέθουμε πιπεριές Φλωρίνης, πράσινες πιπεριές, κρεμμύδια στο μπλέντερ λίγο χωρίς να λιώσουνε.
Στο μπωλ βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τέλος φρυγανιά τριμμένη όσο να μην κολλάει στα χέρια το μείγμα, πλάθουμε σε μπιφτέκια.
Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα φούρνου επάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για από μισή ώρα ή κάθε πλευρά αναλόγως τον κάθε φούρνο.
Η Συνταγή είναι από Stella Mavrofrydou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις νόστιμα νηστίσιμη πισία με πατάτα.
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη
Στη μηχανή ψωμιού έβαλα 500 ml. νερό, 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι και 1 ζάχαρη, 2 κουταλιές σούπας λάδι σπορέλαιο, 4,5 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι και 1 μαγιά σκόνη. Το αλεύρι θα το δείτε μπορεί να θέλει λίγο παραπάνω, 4,5 με 5 φλυτζάνια.
Άφησα να ζυμωθεί καλά και μετά από μισή έκλεισα τη μηχανή έβγαλα τον κάδο με τη ζύμη και άφησα να φουσκώσει.
Εβρασα πατάτες τις πάτησα με το πηρούνι έβαλα μέσα λίγη ρίγανη, πιπέρι, λίγο αλάτι.
Άνοιξα μικρά φιλαράκια τη ζύμη μου και έβαλα από 2 κουταλιές στο καθένα.
Τηγάνισα σε καυτό σπορέλαιο.
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.