Συνταγές
Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς
Η Συνταγή είναι από Δήμητρα Ζαλοκώστα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μισή κούπα καλό ελαιόλαδο
2 κούπες χοντρό σιμιγδάλι
3 κούπες ζάχαρη
5 κούπες νερό
1 κτγ.κανέλα
Φλούδα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μικρή κατσαρόλα έβρασα για 1-2 λεπτά το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και 2-3 φλούδες πορτοκαλιού.
Σε άλλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο, καβούρδισα σκέτο το σιμιγδάλι, χωρίς το λάδι, υπομονετικά για 20 λεπτά στην πιο χαμηλή θερμοκρασία στο 1 δηλαδή. Μετά τα 20 λεπτά πρόσθεσα το λάδι σωτάρισα λίγο ακόμη και στο τέλος έριξα το νερό.
Η δοσολογία λοιπόν για σπυρωτό χαλβά είναι.
1/2 -2 -3 -5 σε κούπες.
Το καβούρδισμα χωρίς λάδι δίνει ελαφριά γεύση, σκάει ο κόκκος και βγάζει το σιμιγδάλι το άρωμα του.
Η Συνταγή είναι από Δήμητρα Ζαλοκώστα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Ρόλο Μερέντας – Φανταστικό!!!!!!!!!!! αφράτο όσο δεν γίνεται άλλο.
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
6 αυγά, 250 γρ. ζάχαρη άχνη, 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 2 κουταλιές της σούπας νερό, 1 βανίλια, μερέντα και λίγα τριμμένα καρύδια για την γέμιση.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ ώσπου να πάρει το μείγμα αρκετό όγκο, μετά ρίχνουμε το νερό και το αλεύρι ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μείγμα στο ταψί αφού πρώτα στρώστε την λαδόκολλα.
Ψήνετε 8 με 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ξεφορμάρετε πάνω στην λαδόκολλα απλώνετε την μερέντα και τυλίγουμε το γλυκό σε ρόλο.
Η διάσταση του ταψιού είναι 39×35.
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.