Συνταγές
Κλασσικός και αγαπημένος χαλβάς που αυτές τις μέρες έχει την τιμητική του
Η Συνταγή είναι από Mary Dvr – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 ποτήρι χοντρό σιμιγδάλι + 1 ποτ. ψιλό.
1 ποτήρι με ελαιόλαδο + 60 γρ. φρέσκο βούτυρο, (δεν γέμισε το ποτήρι).
Τα ρόδισα όλα αυτά σε μια κατσαρόλα με δύο κουταλιές σούπας περίπου σουσάμι.
Σε άλλη κατσαρόλα το σιρόπι με 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι.
2 ποτ. νερό, με 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη.
Έβρασα λίγο το μείγμα ίσα να διαλυθεί η ζάχαρη και λίγο- λίγο το έριχνα στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να το απορροφήσει όλο.
Το μάτι της κουζίνας το είχα χαμηλάσει όσο ανακάτευα.
Επίσης 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα.
Μισό στο σιρόπι μισό στο σιμιγδάλι.
Όταν ξεκολλάει από την κατσαρόλα είναι έτοιμος.
Βάζουμε σε φόρμα, και μετά από ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά ξεφορμάρουμε, ή όσο χρόνο θέλουμε.
Η Συνταγή είναι από Mary Dvr – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε!! Μην σταματάς γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για κουλουράκια με ταχίνι και μέλι. Νηστίσιμα – υγιεινά και θρεπτικά!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
από 1 φλυτζάνα τσαγιού ζάχαρη, ταχίνι με πορτοκάλι, χυμός πορτοκάλι, 1 κουταλιά σούπας μπέικιν, 2 κουταλιές σούπας μέλι, αραιωμένο με 2 κουταλιές σούπας ζεστό νερό, και σουσάμι!!
Περίπου 1/2 κιλό αλεύρι γοχ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί, και τελευταίο το αλεύρι με το μπέικιν.
Ζυμώνουμε μια μαλακιά ζύμη, και αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε κουλουράκια και τα τυλίγουμε στο σουσάμι.
Σε ταψί με λαδόκολλα ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Βγαίνουν περίπου 40 κομμάτια.
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.