Συνταγές
Ό,τι χρειάζεσαι για τα πασχαλινά κουλουράκια με μαστίχα
Η Συνταγή είναι από Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγες”.
Υλικά
750 γρ. βούτυρο, (κατά προτίμηση ανάλατο και σε θερμοκρασία δωματίου)
2&1/3 κούπας ζάχαρη
1 κούπα, (όχι γεμάτη), φρέσκο γάλα
3 κοφτά κτγ. μαστίχα κοπανισμένη
2 φακελάκια βανιλέτα
6 αυγά, (χωριστά κρόκοι-ασπράδια)
1 πρέζα αλάτι για την μαρέγκα
2 κιλά φαρίνα κοσκινισμένη, (ίσως χρειαστεί λίγη επιπλέον)
1 κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό για το άλειμμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαν “αλοιφή”. Έπειτα προσθέτουμε τους κρόκους, τ’ασπράδια μαρέγκα, το γάλα, τη μαστίχα και τη βανιλέτα. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές.
Κατόπιν αυτού, αρχίζουμε να ζυμώνουμε, (με τα χεράκια βεβαίως), προσθέτοντας σταδιακά τη φαρίνα. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη και να μην κολλάει ούτε στα χέρια ούτε στα τοιχώματα της λεκανίτσας.
Σκεπάζουμε τη ζύμη μας με καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε “ν’αναπαυθεί” για 2 ώρες, (αν θέλουμε μπορούμε να την αφήσουμε και περισσότερη ώρα).
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας στο σχήμα της αρεσκείας μας, τ’αλείφουμε με τον κρόκο, τα τοποθετούμε σε ταψί ή λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Η Συνταγή είναι από Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγες”.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!