Συνταγές
Αγαπημένα ζαχαρωμένα κουλουράκια μαστίχας
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 1/4 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 4 αυγά,2 φλιτζάνια άχνη, ένα κουταλάκι σκόνη μαστίχας, 3/4 του φλιτζανιού γάλα, 6-8 φλιτζάνια αλεύρι, τρία κουταλάκια μπέικιν.
Χτυπάμε την άχνη με το βούτυρο και προσθέτουμε γάλα, αυγά, μαστίχα. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη.
Πλάθουμε στρογγυλά κουλουράκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά. Μόλις βγουν από τον φούρνο τα βάζουμε μέσα σε ζάχαρη άχνη,δεν κολλάει πολλή άχνη.
Όταν τα βάλουμε στην μπισκοτιέρα, κάθε σειρά την αχνίζουμε.
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Υπέροχα κι αγαπημένα κουλουράκια για όλες τις ώρες – καλή σας απόλαυση.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι του νερού κανονικό λάδι ελαφρύ
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 κτγ. μαγειρική σόδα
2 κτγ. κανέλα
1 κτγ. γαρύφαλλο
Αλεύρι για όλες της χρήσεις όσο πάρει, περίπου 800-850 γρ.
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το σύρμα λίγο το λάδι με την ζάχαρη και το σιμιγδάλι, προσθέτουμε τον χυμό ενώ έχουμε διαλύσει μέσα σε αυτόν την μαγειρική σόδα.
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα μυρωδικά και όσο αλεύρι πάρει, περίπου 800-850 γρ.
Πλάθουμε τα κουλουράκια, τα ρολάρουμε μέσα στο σουσάμι ή σε κρυσταλλική ζάχαρη να κολλήσει επάνω, τα κάνουμε στρογγυλά ή μακρόστενα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”