Συνταγές
Κουλουράκια μαστίχας με σιμιγδάλι και χυμό πορτοκάλι – νηστίσιμα
Τραγανά και αφράτα Κουλουράκια μαστίχας με τέλειο άρωμα
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
250 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό – 1 κούπα
6 κουτ. σ. αλεύρι γοχ
5 γραμ. ξηρή μαγιά στιγμής – 1κουτ. γλ.
1 κουτ. γλ. Μπεικιν Παουντερ
110 γραμ. μαργαρίνη κρύα κομμενη σε κύβους
120 γραμ . ζάχαρη η 60 γραμ. Στεβια κρυσταλλική σε αναλογία με τη ζάχαρη 1:2
125 ml χυμό πορτοκάλι
1 κάψουλα βανίλιας
1/2κουτ. γλ. μαστίχα τριμμένη στο γουδί μαζί με λίγη ζάχαρη
Μαρμελάδα της αρεσκείας μας – προαιρετικά
Εκτέλεση
Διαλύουμε την μαγιά σε 3 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό, και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί. – πρέπει να αφρίσει.
Μετράμε και ετοιμάζουμε, όλα τα υλικά της συνταγής, τα οποία φροντίζουμε, να είναι δίπλα μας.
Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε την μαργαρίνη, μαζί με την ζάχαρη, η την Στέβια μέχρι να ασπρίσουν.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το Μπέικιν Πάου ντερ, και το προσθέτουμε με μία σέσουλα λίγο – λίγο, στο μείγμα.
Ρίχνουμε την βανίλια, την τριμμένη μαστίχα, την μαγιά, τον χυμό του πορτοκάλι.
Τελευταίο ρίχνουμε το σιμιγδάλι, και ανακατεύουμε, μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη.
Ξεκουράζουμε την ζύμη, για 30 λεπτά σκεπασμένη, σε ζεστό μέρος.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 150 βαθμούς κελσίου, στον αέρα.
Πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια των 25 γραμ. το κάθε ένα, με βοήθεια ζυγαριάς, τα πατάμε ελαφρώς να μοιάζουν με μακαρόν, ή τα κόβουμε με κουπ – πατ σε κυκλικό σχήμα.
Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με καστανή ζάχαρη η καστανή Στέβια κρυσταλλική.
Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου, για 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν.
Αν θέλουμε παίρνουμε 2 μπισκότα και τα ενώνουμε με την μαρμελάδα.
Τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!