Συνταγές
Η Σαλάτα που αγαπάω. Μοναστηριακή Συνταγή.
Φρόντισε να κάνεις μεγάλη ποσότητα από την συγκεκριμένη σαλάτα γιατί θα σε αφήσει με το στόμα ανοικτό η γεύση της. Τα υλικά είναι διαλεκτά όλα ένα και ένα και συνδυάζονται καταπληκτικά μεταξύ τους.
Η Συνταγή/Φώτο είναι από την κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 μεγάλες μελιτζάνες τσακωνικες
10 λιαστές ντομάτες
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κρεμμυδάκι φρέσκο με την πρασινάδα του
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
Ξύδι απλό και μπαλσάμικο
Αλάτι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο ή σε ηλεκτρική ψηστιέρα. Όπως είναι καυτές τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους τις τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
Κόβουμε ένα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι μαζί με την πρασινάδα του, ρίχνουμε τον μαϊντανό, ψιλοκόβουμε την πιπεριά, τις λιαστές ντομάτες, τριμμένο σκόρδο στον τρίφτη, ρίχνουμε λίγο μπαλσάμικο και λίγο ξύδι κανονικό, ελαιόλαδο, αλάτι ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε.
Στην συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρουμε παγωμένη.
Η έντονη μυρωδιά του σκόρδου θα βγει την επόμενη μέρα στο ψυγείο για αυτό μην το παρακάνετε..!
Η Συνταγή/Φώτο είναι από την κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δεν σταματάει ο καταιγισμός γεύσεων. Δες μία νόστιμη συνταγή για νηστίσιμους λαχανοντολμάδες!
Η Συνταγή από Reggina Filippou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
1 λάχανο μεγάλο που του χωρίζουμε τα φύλλα ως συνήθως
Για την γέμιση :
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 καρότο τριμμένο
2 κολοκυθάκια τριμμένα
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
1 πράσινη πιπεριά κέρατο σε κυβάκια
1 κουτί μανιτάρια σε φέτες
2 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα
αλάτι, πιπέρι
λάδι
Για την λεμονάτη σάλτσα :
1 με 2 φλιτζάνια ζουμί από το φαγητό
1 κουταλιά κορν φλαουρ, χυμός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε αρχικά όλα τα υλικά της γέμισης. Σε κάθε φύλλο βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και τυλίγουμε.
Στρώνουμε φύλλα στον πάτο της κατσαρόλας και βάζουμε πάνω τους ντολμάδες. Τους σκεπάζουμε με ένα πιάτο.
Ρίχνουμε στη συνέχεια αλάτι, πιπέρι, ένα καρότο σε κύβους, λίγο άνηθο ψιλοκομμένο, νερό που να σκεπάζει τους ντολμάδες, λάδι. Κατόπιν τους σιγοβράζουμε.
Αφήνουμε να μείνει ένα με δύο φλιτζάνια ζουμί.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε χυμό λεμονιού και το ρίχνομε στην κατσαρόλα.
Βράζουμε για δυο λεπτά.
Η Συνταγή από Reggina Filippou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ