Συνταγές
Ευκολοι πατατοκεφτέδες – δείτε πως θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους
Η Συνταγή είναι από Aferdita Vladi– “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατάτες βρασμένες και πέρασμα από τον τρίφτη, το βάζουμε σε ένα μπολ, 3 φύλλα από κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα, 200 gr. γραβιέρα, 3 κρόκους αυγών, 5 κουταλιές της σούπας με νισεστέ, 1 κουταλιά του γλυκού κουρκουμά, 1/2 κουταλιά του γλυκού με πιπέρι, 1/2 καρότο ωμό, 10 φύλλα ψιλοκομμένο δυόσμο, 1 κουταλιά της σούπας με μάραθο ψιλοκομμένο, λίγο αλάτι, κάνω μακρόστενο μπαστούνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα περνάω καλά με σιμιγδάλι ψιλό και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ηλιέλαιο και σε χαρτί κουζίνας. Και για την σκορδαλιά 10 πατάτες μεγάλες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα και 2 καρότα μαζί με τις πατάτες.
Περιμένουμε να βράσουν, πετάω το νερό και τα καρότα και 2 κεφάλια σκόρδα χωρίς φλούδα, τα βάζω στο μπλέντερ και ένα ποτήρι του κρασιού με λάδι ελιάς.
Τα κάνω πολτό, περνώ και τις πατάτες και τα περνάω καλά με το μπλέντερ χειρός.
Ρίχνουμε μέσα το πολτό, καρότο, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, 3 κουταλιές της σούπας με ξύδι δικό μας, ακόμα και ένα ποτήρι του κρασιού με λάδι ελιάς.
Το να κατέβουμε πολύ καλά και έχει πάρει ένα ωραίο χρώμα από το καρότο.
Η Συνταγή είναι από Aferdita Vladi– “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που φτιάχνεις, είναι αυτές γύρω από ένα τραπέζι στρωμένο με φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..