Συνταγές
Ένας μοναδικός οικονομικός και νόστιμος κεφτές που γίνεται εύκολα
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για 15 κεφτέδες
Δύο χοντρές φέτες ψωμί σταρένιο
2 μέτρια κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
Μπόλικο δυόσμο και λιγότερο μαϊντανό
Ξύσμα από αποξηραμένο πορτοκάλι
Θρούμπι, αν δεν έχετε αναγκαστικά θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Μουλιάζετε το ψωμί στο νερό, το σφίγγετε καλά να φύγουν όλα τα υγρά και το βάζετε μέσα σε μία λεκανίτσα.
Στο μπλέντερ κόβετε τα κρεμμύδια με το σκόρδο.
Ρίχνετε μέσα στο ψωμί και προσθέτετε τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το θρούμπι, πιπέρι, αλάτι και λίγο ελαιόλαδο, ζυμώνετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά, αφήνετε 5 λεπτά.
Στη συνέχεια φτιάχνετε κεφτέδες αλευρώνετε και ψήνετε σε καυτό αραβοσιτέλαιο και σε σιγανή φωτιά.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για χρυσαφένιοι πατατοκεφτέδες – Πεντανόστιμοι και λαχταριστοί.
Νόστιμη εκτέλεση από “Anna Kassandra – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
6 μέτριες πατάτες, (ή ανάλογα όποιος όσο θέλει)
1 τριμμένο κρεμμύδι
Κεφαλοτύρι λίγο
Φέτα
1 Αυγά
Αλάτι λίγο
Μαύρο πιπέρι
Δυόσμος μπόλικο
Αλεύρι για το αλεύρωμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε ολόκληρες, τις βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για 1 βράδυ.
Σε μια λεκάνη τρίβουμε το κρεμμύδι.
Βάζουμε λίγο κεφαλοτύρι, την φέτα, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι και πολύ δυόσμο.
Ρίχνουμε μέσα την πατάτα τριμμένη και αυτή και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Τα κάνουμε μικρές μπουκίτσες, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.
Νόστιμη συνταγή από “Anna Kassandra – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ – Giannis Artemis Peteinarakis “