Συνταγές
Συνταγή γιά πατατοκεφτέδες ή πατατοκροκέτες πεντανόστιμα και τυρένια – τέλεια φτιαγμένα
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και Ξεφλουδιζουμε της πατάτες της ξαναπλενουμε καλά της κόβουμε σε μεγάλα κυβάκια της τοποθετούμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Στην Συνέχεια αφού μαλακώσουν αρκετά και ειναι έτοιμες βρασμένες της σουρώνουμε βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και της λιώνουμε με ένα πιρούνι να γίνουν πουρες της αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου
προσθέτουμε μέσα ψιλοκομμένο μαϊντανό, Ψιλοκομμένο φρεσκο δυόσμο,, αλάτι και πιπέρι, 250 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό, ελάχιστη πάπρικα, Ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια,, 1 κουταλιά της σούπας μπεικιν παουντερ,,, 1 Αυγό,, τυρί τριμμένο γκουντα η μοτσαρελα 100 γραμμάρια πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί να ομογενοποίηθουν καλά.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο στην συντήρηση για 20 με 25 λεπτά πλάθουμε όλο το μείγμα σε μπαλιτσες και της γεμιζουμε αυτό ειναι προαιρετικό όποιος θέλει της γεμίζει όποιος θέλει τα αφήνει όπως είναι για το γέμισμα βάζουμε στο κέντρο του πατατοκεφτε απο ένα μικρό κομμάτι τυρί μοτσαρελα και γαλοπούλα αλλαντικο ψιλοκομμένο σε κυβάκια, εγω έκανα μισά με τυρί και γαλοπούλα, και μισά με τυρί μοτσαρελα και μπέικον ψιλοκομμένο.
τα κλείνουμε καλά να εγκλωβιστεί η γέμιση μέσα και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο σπορελαιο καλά ζεσταμενω τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας και Σερβίρουμε ζεστά ζεστά
Κάθε φορά που μπαίνεις στην κουζίνα για να μαγειρέψεις, η μαγεία ξεκινά!
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.