Συνταγές
Σήμερα μια εξαιρετική συνταγή για νόστιμες πατατοκροκέτες
Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά
850 gr. πατάτες
1 αυγό
1 κτγ. ελαιόλαδο
Κόκκινη πιπεριά
1 μεγάλο κρεμμυδάκι φρέσκο
1 κοφτό κουταλάκι δυόσμο ξερό
3 κτσ. πεκορίνο ψιλοτριμμένο
Αλάτι, πιπέρι
Μισό κουταλάκι μπέικιν
Λίγο μπούκοβο, (προαιρετικά)
130 gr. αλεύρι γοχ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με την κουτάλα του πουρέ όχι με μπλέντερ.
Ψιλοκόβουμε πολύ- πολύ ψιλά όλα τα υλικά και το πράσινο μέρος το από το κρεμμυδάκι.
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και το αλεύρι και το μπέικιν δοκιμάζουμε το αλάτι γιατί το θέλει το αλάτι του.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ.
Φοράμε γάντια λαδώνουμε τα χέρια μας και ζυμώνουμε, η ζύμη κολλάει, δεν πειράζει.
Βάζουμε κατσαρόλα βαθιά και βάζουμε ηλιέλαιο αρκετό.
Αλλάζουμε γάντια, λαδώνουμε καλά τα χέρια μας και πλάθουμε μπαλάκια και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι χωρίς αλεύρωμα, μόλις τα ρίξουμε χαμηλώνουμε τη φωτιά για να πάρουν ωραίο χρώμα σιγανά.
Εγώ έχω βάλει σχοινόπρασο.
Εάν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε κρεμμυδάκι φρέσκο.
Εάν δεν έχουμε την κουτάλα του πουρέ τρίβουμε στον τρίφτη τις πατάτες τις βρασμένες.
Όποιος θέλει βάζει το δυόσμο όποιος θέλει βάζει λίγο μπούκοβο.
Προσέχουμε το αλάτι είναι σημαντικό στη γεύση.
Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.