Συνταγές
Μπουκιά και απόλαυση! Σουπιές με σπανάκι και άγριο μάραθο
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθάρισα και έπλυνα πολύ καλά τις σουπιές, τις έκοψα σε κομμάτια, τις έβαλα στην κατσαρόλα και περίμενα να φύγουν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια έριξα ελαιόλαδο, 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια και δύο φρέσκα, δύο σκελίδες σκόρδο, τσιγάρισα πολύ ωραία και στο τέλος έσβησα με άσπρο κρασί.
Εριξα 2 δαφνόφυλλα, μπαχάρια, αλάτι και πιπέρι, στη συνέχεια σπιτικό πελτέ δικό μου και τρεις κουταλιές σπιτικής σάλτσα, έβρασα περίπου 15 λεπτά στη χύτρα.
Στη συνέχεια άνοιξα τη χύτρα και έβαλα ένα μάτσο μάραθο και 1 kg. σπανάκι για 10 λεπτά και σερβίρισα.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παραδοσιακά μαγειρευτά που μοσχοβολάνε μαμαδίστικη περιποίηση.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Φτιάξτε την παραδοσιακή συνταγή για την μαγειρίτσα
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 συκωταριά, 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, 4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, μαρούλια, 1 ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 αυγά, 1 λεμόνι, ρύζι Καρολίνα.
Ζεματάω την συκωταριά για 3 με 4 λεπτά. Την ψιλοκόβουμε, την βάζω με το λάδι και το κρεμμύδι ξερό, και σοτάρισα, σβήνω με κρασί λευκό.
Αφήνω να εξατμιστεί, πρόσθεσα νερό, τον ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και βράζω για 45 λεπτά.
Μόλις περάσει ο χρόνος, ρίχνω τα κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα με τα ψιλοκομμένα μαρούλια, βράζω 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το ρύζι, βράζω για άλλα 25 λεπτά και αυγοκόβω.
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.