Συνταγές
Πολύ όμορφοι πατατοκεφτέδες κι άλλο τόσο γευστικοί, αφράτοι, καλοτηγανισμένοι.. όνειρο
Η συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
1 ΑΥΓΟ
ΠΑΠΡΙΚΑ
60 ΓΡ. ΤΣΕΝΤΑΡ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
1 ΚΤΓ. ΚΡΕΜΙΔΙ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
ΛΙΓΗ ΡΙΓΑΝΗ ΣΤΗ ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΙΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ.
ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΠΙΡΟΥΝΙ Η ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΥΡΕ.
ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΟΛΗ ΝΥΧΤΑ.
ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΎ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ.
ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΜΙΓΜΑ!! ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΕΦΤΕΔΕΣ, ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ.
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για εξαιρετικά τραγανά πατατοπιτάκια .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γκόλφως Νικολου”
Υλικά
-600 γρ. πατάτες βρασμένες
-1 καρότο βρασμένο και τριμμένο στον τρίφτη
-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-πιπεριές χρωματιστές σε κυβάκια
-άνηθο ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, ρίγανη
-λίγο κουρκουμά
-2 κτσ. ελαιόλαδο
-τυρί φέτα, (προαιρετικά)
-φύλλα κρούστας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε στο λάδι τις πιπεριές, το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον άνηθο και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ λιώνουμε τις πατάτες, προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, τα τσιγαρισμένα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο, τον κουρκουμά και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας κομμένο στην μέση, αλείφουμε ελαφρώς, διπλώνουμε λίγο πάνω- κάτω τις άκρες για να μην φύγει η γέμιση και βάζουμε αριστερά-δεξιά στις άκρες την γέμιση. Λαδώνουμε ελαφρώς το φύλλο.
Διπλώνουμε αριστερά-δεξιά και ρολάρουμε μέχρι την μέση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, στις αντιστάσεις μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα πάνω κάτω τα πιτάκια μας. Η συνταγή είναι της Γκόλφως Νικολου
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από “Instasuntages”