Συνταγές
Ελάτε να δούμε την πιο νόστιμη, εύκολη και γρήγορη συνταγή για γεμιστούς πατατοκεφτέδες
Είναι οι πιο νόστιμοι πατατοκεφτέδες που είχα καιρό να δοκιμάσω. Τους έφτιαξα με ότι είχα στο ντουλάπι της κουζίνας και μπορείς να τους κάνεις είτε τηγανητούς είτε στον φούρνο. Εμένα μου άρεσαν περισσότερο στο τηγάνι!
Υλικά
3-4 πατάτες
1 αυγό
1 κρεμμύδι
Ρίγανη- Θυμάρι
Αλάτι- Πιπέρι
Πάριζα
Κεφαλοτύρι
Αλεύρι
Εκτέλεση
Αρχικά, πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
Κατόπιν, ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε το αυγό, το τσιγαρισμένο ή ωμό ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ρίγανη, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και δουλεύουμε.
Παράλληλα, κόβουμε σε φέτες την πάριζα και τρίβουμε το κεφαλοτύρι.
Κάνουμε μία βάση από πατάτες λίγο μεγαλύτερη από την πάριζα.
Τοποθετούμε μία φέτα πάριζα, κεφαλοτύρι και καλύπτουμε με πατάτα.
Πλάθουμε να γίνουν κεφτέδες και τους περνάμε από αλεύρι.
Τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τους γυρίζουμε από την άλλη.
Όταν είναι έτοιμοι τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Έτοιμοι οι πατατοκεφτέδες μας! Πες μου στα σχόλια πως τους φτιάχνεις εσύ!