Συνταγές
Τα παιδιά θα το αγαπήσουν! Εύκολο και Δροσερό σιροπιαστό γλυκό με μία τέλεια κρέμα
Σήμερα φτιάχνουμε ένα πολύ νόστιμο γλυκό με δροσερή κρέμα που θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Μπορεί να το συναντήσετε και ως φρυγανιά Ζακύνθου. Μόλις συνάντησα τη συνταγή στο Internet αποφάσισα να τη δοκιμάσω και έκανα πολύ καλά. Θα το κάνω συνέχεια από εδώ και στο εξής!
Υλικά
Για το σιρόπι
200 γρ. ζάχαρη
300 ml. νερό
1 ξυλάκι κανέλα
3 γαρύφαλλα
1 πακέτο φρυγανιές
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
400 ml. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, το νερό, το ξυλάκι κανέλας, τα γαρύφαλλα και βράζουμε για 5 λεπτά.
Κατόπιν, σε ένα ταψί 30×20 εκατοστών κάνουμε μία στρώση από φρυγανιές και τις σιροπιάζουμε με το κρύο πλέον σιρόπι.
Συνεχίζουμε με την κρέμα του γλυκού μας. Βάζουμε το μισό γάλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη.
Παράλληλα, στο υπόλοιπο κρύο γάλα ενσωματώνουμε το άνθος αραβοσίτου.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν κρέμα.
Απλώνουμε στη συνέχεια την χλιαρή κρέμα πάνω από τις φρυγανιές, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και την απλώνουμε πάνω από την κρέμα.
Τέλος, πασπαλίζουμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς της επιλογής μας, βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο και σερβίρουμε.
Έτοιμο το γλυκάκι μας. Σιροπιαστό με ωραία υφή της κρέμας, απλά τέλειο.
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο:
Καλή επιτυχία!