Συνταγές
Τι πιο νόστιμο και πιο εύκολο απο μια φρυγανιά! Θεϊκό γλυκό Φρυγανιά Ζακύνθου
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Σιρόπι
2 ποτήρια νερό (το κλασσικό ποτήρι)
2 ποτήρια ζάχαρη κανέλα ξυλάκι
Φρυγανιές απο την συσκευασία το ενα πακετακι το στρώνω στο ταψι και σιροπιαζω το σιρόπι το βράζω 7 λεπτά απο την ωρα που θα αρχίσει ο βρασμός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κρεμα
1 λίτρο γάλα 1/2 συσκευασία άνθος και 5 κουτ σούπας ζαχαρη όλα μαζί στο μάτι της κουζίνας ως να γίνει κρέμα
την ρίχνουμε επανω στις φρυγανιές αφου κρυώσει καλα βαζουμε και την σαντιγί ενα φακελάκι γκαρνί χτυπημένο συμφωνα με τις οδηγίες
απο πανω βάζουμε κανέλα
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Νηστίσιμο γλυκό με φρυγανιά, σιρόπι, κρέμα και ανανά!
Η Συνταγή είναι της κ.Gianna Douka-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Νηστίσιμο δροσερό γλυκάκι συνταγή αγαπημένης φίλης– της κυρίας Gianna Douka– Μοναχής από την Ιερά Μονή Ευαγγελίστρια Ιέρακος Λακωνίας.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το συγκεκριμένο πυρέξ χρησιμοποιούμε 25 φρυγανιές (για δύο στρώσεις). Φτιάχνουμε ένα σιρόπι με 2 κούπες νερό και 1 κούπα ζάχαρη και μια φλούδα λεμόνι για 5 λεπτά βράσιμο.
Ετοιμάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα την κρέμα :
1 λίτρο γάλα σόγιας αμυγδάλου ή απλό και ρίχνουμε 9 κουταλιές κοφτές corn flour με 1 κούπα ζάχαρη και μια κουταλίτσα βανίλια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει. Όταν είναι έτοιμη, προσθέτουμε μέσα στη κρέμα κομμάτια μικρά κομματάκια ανανά και ανακατεύουμε.
Υστέρα στρώνουμε τις φρυγανιές, βάζουμε πάνω τους σιροπάκι και ύστερα κρέμα-ξανά πάλι άλλη μια στρώση το ίδιο.
Και στο τέλος γαρνίρουμε με κομμάτια ανανά. Έτοιμο για το ψυγείο και καλή μας όρεξη!!!
Η Συνταγή είναι της κ.Gianna Douka–ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ