Γλυκα
Φυτούρες Ζακύνθου – Κάτι ενδιάμεσο σε γεύση μεταξύ σιμιγδαλένιο χαλβά και μπουγάτσα κρέμα
Η φιτούρα είναι παραδοσιακό γλυκό της Ζακύνθου, συνήθως προσφέρεται στην γιορτή του Αγίου Διονυσίου! Δεν είναι τίποτα άλλο από μια πηχτή κρέμα που φτιάχνεται από σιμιγδάλι και νερό. Οποιος έχει επισκεφτεί την Ζάκυνθο, θα το έχει δοκιμάσει σίγουρα.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Loukoumaki
Υλικά
250 γρ. χοντρό σιμιγδάλι
750 γρ. νερό
μια πρέζα αλάτι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
κανέλα & ζάχαρη για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το νερό στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το αλάτι, Συμπληρώνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.
Οταν το μίγμα αποκτήσει κρεμώδη υφή, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αλείφουμε με βούτυρο και πινέλο ένα σκεύος διαστάσεων 20Χ30 εκατοστών και αφού αδειάσουμε το μίγμα, το στρώνουμε με τη σπάτουλα.
Βάζουμε το σκεύος στο ψυγείο για 10 ώρες και κατόπιν το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια με ένα μαχαίρι.
Τηγανίζουμε τα κομμάτια σε μέτρια φωτιά έως ότου να πάρουν χρώμα.
Μετά το τηγάνισμα τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με ζάχαρι και κανέλα. Τα σερβίρουμε ζεστά.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο.
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου “Φυτούρες Ζακύνθου” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Loukoumaki