Συνταγές
Ζακυνθινή φρυγανιά ή αλλιώς εκμέκ με φρυγανιά – από τα πιο νόστιμα αγαπημένα γλυκά των παιδικών μας χρόνων
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Όποιος το εχει φαει στη Ζάκυνθο σιγουρα το εχει σερβιριστει με γλυκό του κουταλιού βύσσινο
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις φρυγανιες ενα πακετακι φριγανιες απο το ολόκληρο πακέτο το στρώνουμε σε ενα ταψι και φτιάχνουμε το σιρόπι 2 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια νερό ενα ξύλο κανέλας
Κρεμα
1 λίτρο γάλα
4 κροκους
6 κουταλιές σούπας ζάχαρη 2 βανιλιες
3 κουτ σούπας κορν Φλάουερ 2 κουτ σούπας αλεύρι ολα μαζι σε κατσαρόλα τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και μετα στο ματι ως να δεσει η κρέμα μας(αν δεν θέλετε να φτιάξετε την πατισερι μπορείτε να φτιάξετε άνθος αραβοσίτου)
αφου εχουν κρυώσει πολυ καλά οι φρυγανιες ρίχνουμε απο πάνω και καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται επανω στην κρέμα και αφού παγωσει πολυ καλα το βάζουμε ψυγείο και την άλλη μερα την σαντιγί ενα φάκελο γκαρνι συμφωνα με τίς οδηγίες
πασπαλιζουμε με κανέλλα και σερβίρουμε ή με γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή οπως ειναι
Εδώ θα βρείτε χιλιάδες διαλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.