Συνταγές
Πεντανόστιμο μπακαλιάρος πλακί με πατάτες – επειδή η παράδοση το θέλει!
Η Συνταγή είναι από Δεληγιάννη Κατερίνα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
6 φέτες μπακαλιάρο φιλέτο ξαλμυρισμένο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
3 μεγάλες πατάτες
2 ντομάτες ώριμες σε καρεδάκια
μισό ποτήρι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
λίγη ρίγανη
1 δαφνόφυλλο
λίγες μαύρες σταφίδες, (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ρίχνουμε το μισό λάδι και σωτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια, να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, λίγο γιατί έχει ο μπακαλιάρος), πιπέρι και λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσει για λίγο η σάλτσα. Μετά από 10 λεπτά, προσθέτουμε και τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες. Αφήνουμε μέχρι να μισομαλακώσουν οι πατάτες.
Όταν είναι έτοιμες, κατεβάζουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και αδειάζουμε όλο το υλικό σε ταψί. Ρίχνουμε πάνω στην σάλτσα τα κομμάτια του ψαριού, με την πέτσα του από πάνω και τα πιέζουμε να καλυφθούν με την υπέροχη σάλτσα.
Ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι πάνω στα κομμάτια ψαριού. Η σάλτσα δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά.
Ρίχνουμε πάνω στο ψάρι και άλλο πιπέρι και πάπρικα, λίγη ρίγανη παντού, 1 δαφνόφυλλο, λίγες μαύρες σταφίδες και βάζουμε το ταψί στο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν καλά και το ψάρι και οι πατάτες. Με αυτό τον τρόπο δεν χρειάζεται να ψηθεί αρκετή ώρα στο φούρνο και έτσι το ψάρι δεν σκληραίνει. Οι σταφίδες του πάνε πολύ. Γίνεται μαλακό και αφράτο. Γίνεται λαχταριστό και μυρωδάτο!
Η Συνταγή είναι από Δεληγιάννη Κατερίνα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!