Συνταγές
Από τις ζύμες που δεν αλλάζω με τίποτα! Γίνεται πάρα πολύ τραγανή
Η Συνταγή είναι από Xristos Ptoxis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
160 γρ. βούτυρο
160 γρ. ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
500 γρ. αλεύρι μαλακό ή γοχ.
2 κτγ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. τυρί σκληρό. (που να λιώνει)
Αλάτι – πιπέρι
Γέμιση
300-400 γρ. φέτα
250 γρ. τυρί Γκουντα
Αυγό για επάλειψη
Σουσάμι για πασπάλισμα
Ελαιόλαδο για το ταψί
Ταψί 30 εκατοστά
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά και χωρίζουμε την ζύμη σε δυο ίσα μέρη. Βάζουμε το ένα κομμάτι σε λαδόκολλα και το ανοίγουμε όσο είναι η διάμετρος του ταψιού.
Το βάζουμε στην κατάψυξη και ξεκινάμε με την υπόλοιπη ζύμη. Την βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και την απλώνουμε. Ρίχνουμε τα τυριά αλλά αφήνουμε ένα μικρό περιθώριο για να κολλήσει το πάνω ζυμάρι.
Βγάζουμε από την κατάψυξη και βάζουμε το ζυμάρι επάνω στα τυριά.
Επιμελώς πατάμε να κολλήσει στα πλαϊνά. Χωρίζουμε την πίτα με την βοήθεια ενός ξύλου από σουβλάκι, (δείτε το βίντεο), κάνουμε σε κάθε κομμάτι μια τρύπα και βάζουμε αυγό και σουσάμι.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
Ψήσιμο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις 30-40 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Xristos Ptoxis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!