Συνταγές
Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!
Σήμερα φτιάχνουμε παραδοσιακό χαλβά Αιτωλοακαρνανίας με 4 υλικά. Δεν είχα να δοκιμάσει να φτιάξω μέχρι τώρα αλλά κακώς άργησα γιατί πρόκειται για πολύ εύκολο και γρήγορο γλυκό που μπορείτε να προσφέρετε κατά την περίοδο της Νηστείας.
Υλικά
250 γρ. ζάχαρη
300 γρ. νερό
250 ml. ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο
400 γρ. αλεύρι γox.
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σιρόπι για το χαλβάς μας. Βράζουμε για 5 λεπτά την ζάχαρη και το νερό.
Κατόπιν, βάζουμε ένα κατσαρολάκι/βαθύ τηγάνι στο μάτι και στο καυτό λάδι, (εμείς βάλαμε αραβοσιτέλαιο), ρίχνουμε το αλεύρι. Έπειτα σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να έχει υφή κρέμας.
Όταν είναι έτοιμο κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε με προσοχή το ζεστό σιρόπι. Ανακατεύουμε παράλληλα εκτός φωτιάς μέχρι να δέσει.
Μόλις δέσει με την βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε από το μείγμα και δίνουμε σχήμα από μπαλάκια, όπως φαίνεται και στο βίντεο μας παρακάτω.
Τέλος, προαιρετικά τα σερβίρουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα.
Έτοιμος και ο χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας για φέτος!
Ακολουθεί το βίντεο της συνταγής:
Δοκίμασε και εσύ να το φτιάξεις και πες μου αν σου άρεσε.