Συνταγές
Λιώνει στο στόμα ο πιο σούπερ σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκαλί και με αποξηραμένα φρούτα
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
1 κούπα λάδι
2 κούπα : 1 σιμιγδάλι χοντρό και 1 σιμιγδάλι ψιλό
3 κούπες ζάχαρη, (ή 1 κούπα και μισή μέλι), 1 κούπα superfruits, (βρίσκεται στο σούπερ μάρκετ), περιέχει: σταφίδες, κράμπερι, μύρτιλλο, γκότζι μπέρι.
2 κούπες νερό, 2 χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπα καρύδια
1 φλούδα πορτοκαλιού και 1 φλούδα λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλας
1 κτσ. κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το σιρόπι να βράσει μαζί με φλούδες και κανέλα.
Σοτάρουμε το σιμιγδάλι 4-5 λεπτά, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα, τα καρύδια, ρίχνουμε το σιρόπι, το αφήνουμε να βράσει.
Σε ένα τσέρκι ή σε φόρμα του κέικ ρίχνουμε το χαλβά, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Από πάνω ρίχνουμε την κανέλα και πόσο πάει και το γλυκό του κουταλιού που έχω φτιάξει, (ήπια τον καφέ μου με ένα κομμάτι χαλβά ήταν τέλειαααα).
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για σπιτικό μπακαλιάρο ή αλλιώς ψαροκροκέτες στο φούρνο .
Η Συνταγή είναι από Τι Θα Φάμε Σήμερα Μα ΝΟΥΛΑ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
500-600 γρ. φιλεταρισμένο μπακαλιάρο, 1 κτσ. ελαιόλαδο, 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 αυγά, 1,5 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά με 1 κτγ. θυμάρι, με 1 κτγ. πάπρικα με αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα φιλέτα του ψαριού με το ψαλίδι της κουζίνας και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Σε ένα ταψί απλώνουμε χαρτί ψησίματος και το αλείφουμε με το ελαιόλαδο.
Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και πάπρικα γλυκιά. Σε ένα άλλο πιάτο βάζουμε το αλεύρι και σε ένα άλλο πιάτο χτυπάμε τα 2 αυγά με λίγο αλάτι.
Περνάμε ένα – ένα τα κομματάκια του ψαριού πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και στο τέλος από τη φρυγανιά. Φροντίζουμε να καλυφθούν παντού από φρυγανιά. Βάζουμε τα παναρισμένα φιλέτα ψαριού στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 10 λεπτά από τη μία πλευρά και 10 λεπτά από την άλλη πλευρά.
Η Συνταγή είναι από Τι Θα Φάμε Σήμερα Μα ΝΟΥΛΑ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.