Connect with us

Συνταγές

Εύκολο ψωμί τοστ με μαγιά – είναι απίστευτα μαλακό, σαν βαμβάκι! Για σάντουιτς, τοστ, φρυγανιέρα δεν υπάρχει καλύτερο!

Published

on

435922217 1392829328056409 8256040943807892819 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
ΜΙΓΜΑ YUDANE
65 γρ αλεύρι δυνατό (για τσουρέκια)
75 γρ βραστό νερό

Τα ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι ώστε να γίνει μια λεία σφιχτή πάστα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Την άλλη μέρα αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, 4-5 ώρες.

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΨΩΜΙΟΥ
290-300 γρ αλεύρι δυνατό
το μίγμα YUDANE (που φτιάξαμε)
185 γρ γάλα χλιαρό (37 βαθμών, να μην καίει στα χείλη)
30 γρ βούτυρο μαλακό (1 καλή κουταλιά)
1 ½ κτγ μαγιά ξηρή
1 κτγ αλάτι
2 κ.σ ζάχαρη (έβαλα καστανή)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο της κουζινομηχανής ρίχνω όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο.Το YUDANE το προσθέτω σε μικρά κομματάκια.Ζυμώνω 2 λεπτά με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα, π.χ στο 2, να αναμιχθούν καλά τα υλικά. Αλλάζω και βάζω τον γάντζο και προσθέτω το βούτυρο σε κομματάκια. Αφήνω να ζυμωθούν καλά, τουλάχιστον 12 λεπτά. Εγώ ζύμωσα επί 17 λεπτά.

Δύο-τρεις φορές σταματούσα τη μηχανή και έξυνα τον πάτο του κάδου από τη ζύμη που είχε κολλήσει. Επίσης μάζευα τη ζύμη που ανέβαινε ψηλά στον γάντζο και την ανακάτευα με την υπόλοιπη.
Σκέπασα τον κάδο με μεμβράνη και έβαλα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να διπλασταστεί η ζύμη.Μου πήρε περίπου 1 ώρα.

Συνέχισα όπως κάνουμε πάντα στα ψωμιά. Άδειασα τη ζύμη σε πάγκο, την πάτησα να ξεφουσκώσει και σχηματοποίησα 2 ίδια μπαλάκια.
Κάθε μπαλάκι το ανοίγω σε μακρόστενη λωρίδα με έναν πλάστη.

Τυλίγω τη λωρίδα σε σφιχτό ρολό.Κάθε ρολό το γυρίζω κάθετα (να έρθουν τα ανοίγματα κάτω και πάνω) και με τον πλάστη το ξανανοίγω σε λωρίδα και την ξανατυλίγω σε παχουλό ρολό. Τσιμπάω από κάτω την ένωση να κλείσει.

Βάζω τα ρολά στη λαδωμένη φόρμα. Καλύπτω με μεμβράνη και αφήνω να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.Μου πήρε 50 λεπτά.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα (ή 190 αντιστάσεις).

Όταν η ζύμη ανεβεί σχεδόν μέχρι το χείλος της φόρμας βάζω το καπάκι και φουρνίζω.
Ψήνω 25 λεπτά, αφαιρώ το καπάκι και συνεχίζω άλλα 5-10 λεπτά να πάρει ωραίο χρώμα.

(Αν έχουμε θερμόμετρο η εσωτερική θερμοκρασία του ψωμιού πρέπει να είναι πάνω από 94 βαθμούς).
Ξεφορμάρω και αφήνω το ψωμί να κρυώσει πάνω σε σχάρα.

Η Συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Έτσι φτιάχνουμε σωστά τα Μανιτάρια πλευρώτους αν θες να είναι πιο νόστιμα από ποτέ!

Συνταγές17 λεπτά ago

Τέλεια υγιεινά τυροπιτάκια κουρού ολικής

Συνταγές2 ώρες ago

Αγαπημένο ψαράκι – σαρδέλες παντρεμένες

Συνταγές4 ώρες ago

Ντολμαδάκι και απόλαυση – με κιμά που μας αρέσουν πολύ

Συνταγές6 ώρες ago

Μελιτζάνες, πατάτες, πιπεριές φούρνου με σάλτσα μοσχομυριστή καλοκαιρινή!

Συνταγές8 ώρες ago

Πολύ ωραίο άκρως τραγανό γλυκό κεράσι..

Συνταγές10 ώρες ago

Φανταστικό κέικ τούμπανο με γέμιση μερέντα

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ12 ώρες ago

Σπιτική αφράτη πίτσα για να είσαι σίγουρος ότι θα βγει κάτι καλό

Συνταγές1 ημέρα ago

Λαχταριστά παπουτσάκια για σήμερα με ζουμερή σάλτσα κιμά

Συνταγές1 ημέρα ago

Κέικ μπανάνα & σοκολάτα – πάρα πολύ γευστικό!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σαν να πεθυμήσαμε την γεύση και τα αρώματά του!

Συνταγές1 ημέρα ago

Εύκολη συνταγή για μοσχοβολιστό λαχματζούν με λίγα υλικά

Συνταγές1 ημέρα ago

Φανταστικά κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού

Συνταγές1 ημέρα ago

Νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό με βουτυρόκρεμα – Κουταλιά και απόλαυση!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές2 ημέρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα2 ημέρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές2 ημέρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές2 ημέρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές2 ημέρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές3 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές3 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές3 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές4 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές4 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές4 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Exit mobile version