Γλυκα
Κουλουράκια νηστίσιμα απλά και με σοκολάτα υγείας – η σοκολάτα πάει πολύ με το πορτοκαλί !!
Η Συνταγή είναι από Aristea Mpesiri – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά
2,5 ποτήρια ηλιέλαιο
2,5 ποτήρια ζάχαρη
2,5 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
2 βανίλιες
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
10 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουβερτούρα υγείας
Εκτέλεση
Χτυπάμε ζάχαρη και λάδι ρίχνουμε και τα άλλα υλικά χτυπώντας και στο τελευταίο στάδιο ζυμώνουμε με το χέρι.
Πλάθουμε κοτσίδες τη ζύμη και ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα για 20 λεπτά.
Όταν κρυώσουν βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα όσα θέλουμε.
Η Συνταγή είναι από Aristea Mpesiri – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Τέλεια φαίνονται και φέτος τα κουλουράκια μας, και του χρόνου να είμαστε καλά!
Η Συνταγή είναι από Χρυσούλα Παπανικολάου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. βούτυρο, 300 γρ. λουρ πακ και 200 Μινερβίνι με βούτυρο, 450 γρ. ζάχαρη, 1 κιλό αλεύρι το κόκκινο μαλακό Νρ 2, βανίλιες, ξύσμα από 2 πορτοκάλια και από μισό πορτοκάλι τον χυμό του, μισό φλιτζανάκι κονιάκ, 2 κτγ. αμμωνία, 6 αυγά, 4 κρόκους και 2 ολόκληρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε βούτυρο με τη ζάχαρη και βανίλιες για να αφρατέψει.
Μετά ρίχνουμε τα αυγά ένα- ένα και μετά τα άλλα υλικά πλάθουμε τα κουλουράκια αγώνω.
Ψήνουμε στους 190 με 180 βαθμούς αναλόγως πόσο δυνατός είναι ο φούρνος.
Η Συνταγή είναι από Χρυσούλα Παπανικολάου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.