Συνταγές
Πολύ ωραίο και δροσερό γλυκάκι – κρέμα ψυγείου με ανανά για κάθε εορταστικό τραπέζι
Η Συνταγή είναι από Stalo Papaioannou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 κουτί. μπισκότα σαβουαγιάρ
5 φλυτζάνια γάλα πλήρες
5 κουτάλια καλά γεμάτα ζαχαρή
5 κουτάλια καλά γεμάτα corn flour
5 αυγά
Λίγο κονιάκ
1 κονσέρβα ανανά σε φέτες
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Αμύγδαλο φιλέ ή αλεσμένο
Εκτέλεση :
Βουτάμε τα μπισκότα σε λίγο γάλα με κονιάκ και τα βάζουμε στην βάση ενός πυρέξ.
Φτιάχνουμε την κρέμα πατησερί και αφού κρυώσει την περιχύνουμε πάνω από τα μπισκότα .
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Στολίζουμε με την κονσέρβα ανανά και την μαρμελάδα.
Μπορούμε να βάλουμε και αμύγδαλα φίλε ή αλεσμένα.
Η Συνταγή είναι από Stalo Papaioannou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παραδοσιακά μαγειρευτά που μοσχοβολάνε μαμαδίστικη περιποίηση.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Εύκολο γλυκάκι με μπισκοτένια βάση και σοκολάτα.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1.5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
120 γρ. βουτηρο
2 κτσ. μερέντα
Για την κρέμα
500 ml. φυτική κρέμα πράσινη συσκευασία
1 ζαχαρούχο
1 κουβερτούρα 120 γρ.
2 κτσ. μερέντα
Για την γκανάζ
1 κουβερτούρα 120 γρ.
70 ml. κρέμα γάλακτος
1 κτγ. βούτηρο
Εκτέλεση
Θρυματίζω τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύω με το λιωμένο βούτυρο και την μερέντα. Τα στρώνω σε μια φόρμα με τσέρκι 26 εκ. Ψήνω στους 180 βαθμούς 10 λεπτά και αφήνω να κρυώσει .
Χτυπάω την φυτική κρέμα να αφρατέψει και προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα και την κουβερτούρα που την έχω λιώσει σε μπεν μαρι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Πάνω από την μπισκοτένια βάση απλώνω 2 κτσ. μερέντα και από επάνω βάζω την κρέμα κρατώντας λίγη για την διακόσμηση. Σε μπεν μαρί βάζω την κουβερτούρα με το γάλα και το βούτηρο να λιώσει.
Αφήνω να κρυώσει λίγο και απλώνω την γκανάζ πάνω από το γλυκό. Βάζω στο ψυγείο 1 ώρα να σταθεροποιηθεί και μετά στολίζω με την κρέμα που κράτησα κερασάκια γλασέ και λίγο σιρόπι σοκολάτας.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.