Συνταγές
Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!
Πρόκειται για μία αρκετά εύκολη συνταγή με μανιτάρια, η οποία θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη αξία στο τραπέζι σου, ως συνοδευτικό.
Συνταγή και φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Υλικά
Μανιτάρια πλευρώτους
1 Κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι κρασί
ελαιόλαδο
λίγο βούτυρο
1 λεμόνι
μουστάρδα Ντιζόν
Μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη
Εκτέλεση
Παίρνουμε το τηγάνι και ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο. Κατόπιν, προσθέτουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο που έχουμε προηγουμένως ψιλοκόψει.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε την μουστάρδα, το κρασί και το λεμόνι.
Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν και στο τέλος αφού το σβήσουμε το μάτι κουζίνας, προσθέτουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία !
Εγώ το δοκίμασα με ψωμάκι και έφαγα το μισό καρβέλι! Είναι πολύ νόστιμο πιάτο.
Συνταγή και φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε! Δοκίμασε να φτιάξεις σε αυτή τη Νηστεία τα παρακάτω ατομικά και νηστίσιμα γλυκάκια για να προσφέρεις στους καλεσμένους!
Συνταγή και φώτο από την κ. Ελένη Παπατσάνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Για τη ζύμη:
2 κούπες ελαιόλαδο
2 κούπες ηλιέλαιο, (το καίμε λίγο)
1 κούπα αλισίβα, (2 κτσ. στάχτη, 1 κούπα νερό)
1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο
2 βανίλιες
1 μπέηκιν πάουντερ
3 κτσ. ζάχαρη άχν
1 κιλό αλεύρι περίπου για να βγει η ζύμη μαλακή
για τη γέμιση
1 μεγάλο ποτήρι καρύδια
λίγη κανέλα
λίγο γαρύφαλλο
λίγη ζάχαρη
για το πασπάλισμα
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη.
Στη συνέχεια παίρνουμε μία μικρή ποσότητα από τη ζύμη μας και κάνουμε μία λακουβίτσα. Βάζουμε μέσα λίγο από την γέμιση καρύδι. Κλείνουμε στη συνέχεια, κάνοντας το σχήμα να είναι λίγο μακρουλό, όπως της φωτογραφίας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν.
Τέλος, προσθέτουμε ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή και φώτο από την κ. Ελένη Παπατσάνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.