Συνταγές
Στριφτή τυρόπιτα κιχί από την Βόρεια Ελλάδα
Η Συνταγή είναι από Marilena Turquoise – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγετε το φύλλο, (κρούστας), βάζετε 1 σειρά φέτα νηστίσιμη και τρίβετε από πάνω πιπέρι ή πάπρικα ή όποιο άλλο μπαχαρικό θέλετε.
Αλείφετε μαργαρίνη στο υπόλοιπο φύλλο, ρολλάρετε και στρίβετε το φύλλο για να ξεκινήσει να δημιουργείται ο σαλίγκαρος.
Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο, στο τέλος, αλείφετε με μαργαρίνη και ρίχνετε λίγο νεράκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς κάτω κάτω σχάρα.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις πατάτες γιαχνί – ένα γευστικότατα πιάτο.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις πατάτες:
Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα, 1 κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα σχετικά, δεντρολίβανο ξερό και 1 φύλλο δάφνης και τα γυρνάμε καλά. Προσθέτουμε τις πατάτες, (5 κομμένες κυδωνάτες), 2 κουτιά κονκασέ, πρέζα ζάχαρη, αλάτι-πιπέρι, 800 γρ. ζεστό νερο τουλάχιστον.
Σιγοβράζουμε μέχρι να γίνουν, (περίπου 40-45 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος που έχουμε κόψει τις πατάτες).
Βγάζουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.
Στη μερίδα μπορείτε να προσθέσετε νηστίσιμη φέτα με ρίγανη ή λίγο μαϊντανό, (εγώ έβαλα μαϊντανό).
Η Συνταγή είναι από Marilena Turquoise – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!