Συνταγές
Το γλυκάκι μας έτοιμο που από γεύση σκίζει
Η Συνταγή είναι από Αναστασία Χρυσοστομίδου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 πακέτα φύλλα κρούστας εγώ έβαλα άλφα 500γρβουτυρο 500 γρ καρύδια χοντροκομμένα 2 κουταλάκια κανέλα λίγο γαρύφαλλο τριμμένο λίγο σουσάμι λιώνουμε το βούτυρο κάθε φύλλο το αλοιφουμε με το βούτυρο
το διπλώνουμε στη μέση και ρίχνουμε τη γέμιση διπλώνουμε τις άκρες και τυλίγουμε ρίχνουμε λίγο βούτυρο στο ταψί αραδιαζουμε και ρίχνουμε όλο το υπόλοιπο βούτυρο από πάνω κόβουμε το γλυκό
βάζουμε για ψήσιμο για το σιρόπι 1 κιλό ζάχαρη 600γρ νερό φλούδες από δύο λεμόνια 2στκ κανέλας και γαρύφαλλο 100γρ γλυκόζη βράζουμε ώσπου να λιώσει η ζάχαρη το γλυκό το ψήνουμε στους180 ώσπου να πάρει ωραίο χρώμα το γλυκό
καυτό το σιρόπι κρύο σιρόπια ζούμε κατευθείαν μόλις βγει από το φούρνο
Η Συνταγή είναι από Αναστασία Χρυσοστομίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Αγαπημένο γλυκάκι όλων μας ! ( για 30 περίπου τεμάχια)
Η Συνταγή είναι της κ. Aneza Palaiou -Χρυσές Συνταγές
Υλικά
450γρ. ζάχαρη
500ml νερό
250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
400γρ. φρυγανιά
250γρ. καρύδια
2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
3 κ.γ κονιακ
Για την επικάλυψη 500γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Κατεβάζουμε από την εστία και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Κάνουμε ρολο και δίνουμε το ανάλογο σχήμα και στην συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρι και βουτάμε τις καριοκες !
Καλή επιτυχία , καλές γιορτές!
Η Συνταγή είναι της κ. Aneza Palaiou –Χρυσές Συνταγές