Συνταγές
Τρέχουν τα σάλια μας!! Πολλά τα cheesecake τελευταία παιδιά..
Η Συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
3 πακέτα μπισκότα digestive
1 φυτική σαντιγύ ΕΡΜΟΛ
1 ζαχαρούχο γάλα.
500 γραμ. τυρί κρέμα
200 γραμ. βούτυρο lurpak (λιωμένο)
250 γραμ. γλυκό κουταλιού βύσσινο
λίγο λικέρ αμαρέτο ή κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα και στο λιωμένο βούτυρο, προσθέτουμε, ένα σφηνάκι λικέρ. Ανακατεύουμε μπισκότο και βούτυρο μαζί και στρώνουμε σε ένα πυρέξ.
Χτυπάμε με μίξερ, την ΕΡΜΟΛ να αφρατέψει, ρίχνουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε λίγο ακόμη. Προσθέτουμε και το τυρί κρέμα και λίγο λικέρ και χτυπάμε ακόμη λίγο.
Στρώνουμε την κρέμα μας, πάνω από το στρωμένο μπισκότο και βάζουμε ψυγείο, για 5 ώρες τουλάχιστον, να παγώσει καλά. Βγάζουμε και γαρνίρουμε με γλυκό κουταλιού, βύσσινο
Η Συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Ένα σούπερ cheesecake για την παρέα
Η Συνταγή είναι από κ. Nikos Athanasiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την Βάση
400 γρ μπισκότα ολικής τριμμένα στο μουλτι
150 γρ βούτυρο κακά λιωμένο
Για την κρέμα
Τυρί Φιλαδέλφεια 3 πακέτα των 175 γρ
Μια κρέμα γάλακτος (250 μλ)
50 γρ άχνη ζάχαρη
Μια βανίλια εχακτ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τον χυμό από δυο λεμόνια και ξύσμα από το ένα λεμόνι όλα ναζί στο μίξερ μέχρι να γίνει μια ωραία σαντιγί
Από πάνω βατόμουρο μαρμελάδα και φρέσκα βατόμουρα
Κάνουμε πρώτα την βάση και αφήνουμε ψυγείο να σφίξει λίγο
Κατόπιν την κρέμα και στην μια ώρα απλώνουμε στην βάση
Αφήνουμε ολόκληρο στο ψυγείο για 3-4 ώρες
Βγάζουμε και απλώνουμε την μαρμελάδα
Στο ψυγείο και πάλι για μια με δυο ώρες
Η Συνταγή είναι από κ. Nikos Athanasiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.