Connect with us

Συνταγές

Γιουβέτσι με θαλασσινά

Published

on

96595960CA6454C5954E5BDCD1E466C9

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
50 ml έ.π. ελαιόλαδο
150 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
αλάτι
400 γρ. κριθαράκι
150 ml λευκό ξηρό κρασί
1,5 λίτρο ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου, ζεστό
2-3 ίνες κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
100 γρ. καλαμάρια, καθαρισμένα* και κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες
8 γαρίδες, Νο 2, καθαρισμένες** και κομμένες στα 4
30 ml χυμό λάιμ
1 κ.γ. ξύσμα λάιμ, ακέρωτου
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
10 γρ. σχοινόπρασο (τσάιβς), ψιλοκομμένο
10 γρ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
5 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Αλατίζουμε, ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί εντελώς το αλκοόλ προτού προσθέσουμε τον ζωμό.

Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά. Ρίχνουμε τον ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας διαρκώς και αφήνοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση, όπως ακριβώς μαγειρεύουμε το ριζότο. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, ώσπου να τελειώσει ο ζωμός.

Ρίχνουμε τα καλαμάρια και τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα, το βούτυρο, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε το γιουβέτσι ζεστό.

* Πώς καθαρίζουμε τα καλαμάρια: Πρώτα αφαιρούμε το κεφάλι, το οποίο θα συμπαρασύρει και τα εντόσθια, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η σακούλα με το μελάνι. Προτού πετάξουμε το κεφάλι, κόβουμε και κρατάμε τα πλοκάμια. Στη συνέχεια αφαιρούμε το κόκαλο και τις μεμβράνες που περιβάλλουν το καλαμάρι.

** Πώς καθαρίζουμε τις γαρίδες:Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε και πετάμε το κεφάλι και το κέλυφος και κρατάμε μόνο την ουρά. Κάνουμε μια τομή κατά μήκος της ράχης της γαρίδας και αφαιρούμε το εντεράκι, τραβώντας το με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας.

BΗΜΑ GOURMET

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές1 ώρα ago

Καλοκέραστο να’ ναι! Γιαουρτογλυκό ψυγείου εύκολο και δροσερό

Συνταγές15 ώρες ago

Φτιάχτε την καλύτερη συνταγή για κουλουράκια – είναι μαλακά μέσα, γίνονται εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές15 ώρες ago

Ρυζόγαλο – το αγαπημένο γλυκό για όλες τις ώρες που γίνεται ανάρπαστο!

Συνταγές17 ώρες ago

Πεντανόστιμο μπακαλιάρος πλακί με πατάτες – επειδή η παράδοση το θέλει!

Συνταγές19 ώρες ago

Εύκολο σάμαλι και νηστίσιμο με άρωμα μαστίχας!

Συνταγές21 ώρες ago

Εύκολα παραδοσιακά μελιτίνια Σαντορίνης κατευθείας από τις Κυκλάδες

Συνταγές23 ώρες ago

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών στο φούρνο χωρίς λάδι – χορτοφαγικά και θρεπτικά

Συνταγές1 ημέρα ago

Στριφτή τυρόπιτα κιχί από την Βόρεια Ελλάδα

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα παιδιά θα το αγαπήσουν! Εύκολο και Δροσερό σιροπιαστό γλυκό με μία τέλεια κρέμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Σπιτικές λεμονάδες από φρέσκο χυμό λεμόνι – καλή σας απόλαυση

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο απολαυστικό γλυκό – ένα ανάλαφρο ρεβανί με ινδοκάρυδο και κρέμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Παραδοσιακά και ελληνικά – ντολμαδάκια στη γάστρα με φρέσκα μυρωδικά, ρύζι και πλιγούρι

Συνταγές2 ημέρες ago

Τόσο εύκολο! Ελάτε να φτιάξουμε μια ταπεινή και πολύ νόστιμη νηστίσιμη χορτόπιτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Από τις ζύμες που δεν αλλάζω με τίποτα! Γίνεται πάρα πολύ τραγανή

Συνταγές2 ημέρες ago

Φοβερά κουλουράκια με βούτυρο γάλακτος

Συνταγές3 ημέρες ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραίο και δροσερό γλυκάκι – κρέμα ψυγείου με ανανά για κάθε εορταστικό τραπέζι

Γλυκα3 ημέρες ago

Καταπληκτικό γλυκό στο ποτήρι με τσουρέκι που περίσσεψε!

Συνταγές3 ημέρες ago

Μπουκιά και απόλαυση! Σουπιές με σπανάκι και άγριο μάραθο

Συνταγές3 ημέρες ago

Ό,τι χρειάζεσαι για τα πασχαλινά κουλουράκια με μαστίχα

Συνταγές3 ημέρες ago

Ψωμί με χαρούπι υγιεινό και πολύ νόστιμο

Συνταγές3 ημέρες ago

Θεϊκές ταλιατέλες με σπανάκι

Συνταγές4 ημέρες ago

Πολύ ωραία ιδέα που θα ξετρελάνει τα παιδιά

Συνταγές4 ημέρες ago

Νόστιμο Γλυκό στο πεντάλεπτο, με 4 υλικά, χωρίς να λερώνουμε κουζίνες!

Συνταγές4 ημέρες ago

Μεσολογγίτικο ρολό – ένα υπέροχο γλυκό με καρύδια ή αμύγδαλο, μέλι που μοσχοβολάει βούτυρο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τζιγεροσαρμάς – ο θρακιώτικος κεφτές με ρύζι και συκώτι

Συνταγές4 ημέρες ago

Υπέροχα μουστοκούλουρα μαλακά, μυρωδάτα και γευστικότατα..

Συνταγές4 ημέρες ago

Πορτοκαλόπιτα μυρωδάτη και ζουμερή – Σερβίρετε με παγωτό!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πολύ ωραίο κέρασμα !! Υπέροχα σοκολατάκια!

Συνταγές5 ημέρες ago

Πίτσα με ζύμη αργής ωρίμανσης – Πάρα πολύ ωραία

Exit mobile version