Συνταγές
Γιουβέτσι με κατσίκι για το οικογενειακό τραπέζι
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέσα σε 4 κτσ.ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, σε λίγο ρίχνω 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, αμέσως 1 κτγ. πελτέ ντομάτας, σβήνουμε με 1 σφηνάκι κρασί κόκκινο Ικαριώτικο.
Ρίχνουμε 3 ντομάτες φρέσκες περασμένες στο μούλτι και 1 μικρό καρότο τριμμένο, προσθέτουμε ελάχιστη κανέλα, 1 φύλλο δάφνης, ρίχνουμε και νερό και βράζουμε μαζί με τά κομμάτια κρέας για 20′.
Ύστερα βγάζουμε το κρέας σε πιάτο, προσθέτουμε γύρω στην 1 κούπα μανέστρα ολικής άλεσης όπου πρώτα ξεπλύνουμε με μπόλικο νερό στο σουρωτήρι, βράζω για 7′, συμπληρώνουμε και λίγο νεράκι ακόμη, και έτοιμο το γιουβετσάκι.
Τυλίγουμε και λίγα ντολμαδάκια έτσι για μεζεδάκι από άσπρο και μώβ λάχανο και πιπεριά Φλωρίνης. Αυτό τώρα το βράζουμε όπου θα φάμε λίγο το βράδυ και αύριο . Γίνονται και στο φούρνο όποιος θέλει.
Αφού ζεματίσουμε τα φύλλα από λάχανο καθώς και 2 πιπεριές Φλωρίνης, φτιάχνω την γέμιση από:
Ξερό κρεμμύδι όλα περασμένα από το μούλτι, καρότο, στην μύτη λίγο πιπερίτσα καυτερή, μισή φρέσκια ντομάτα , μαϊντανό, άνηθο και μαραθόσπορο, αλατοπίπερο, χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..