Συνταγές
Ένα λαχταριστό γιουβέτσι με κρέας μοσχαρίσιο έγινε λουκούμι
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε το κρέας στο ελαιόλαδο ρίχνω κρεμύδι σκόρδο τα γυρίζω σβήνω με κρασάκι λευκό, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι ένα στίκ κανέλλας φρέσκια ντομάτα, πελτέ ένα βαγιόφυλλο
Το μαγειρεύουμε κανονικά όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε την μανέστρα παίρνει μια βράση έχουμε είδη το φούρνο προθερμάνει πολύ καλά και το βάζουμε στους 220 βαθμούς για ένα τέταρτο
Μετά κλείνουμε την θερμοκρασία του φούρνου και αφήνουμε τη γάστρα μου μέσα με κλειστή την πόρτα του φούρνου πίνει το ζουμάκι του και γίνεται τόσο λιπαρό πραγματικά
Το τιμήσαμε δεόντως…Αν θέλετε ρίχνετε και τυρί και το γκραντινάρετε
Το κριθαράκι πριν το ρίξω το ξεπλένουμε με ζεστό νερό για να μην λασπώσει
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για Γλυκό βερίκοκο !
Η Συνταγή είναι της κ. ελενη γιακαλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζω τα βερίκοκα και τα βάζω 2 ώρες σε μια χούφτα ασβεστη διαλυμένο καλά με νερό ( ανακατεύω καθε λίγο).
Τα ξεπλύνω πολύ καλά. Μετά βγάζω τα κουκούτσια σπρωχνοντας τα από το κοτσάνι προς τα κάτω. Τα βάζω στην κατσαρόλα με την ζάχαρη κάθε 30 κομμάτια 1 κιλό ζάχαρη.
Τα αφήνω όλο το βράδυ να βγάλω τα νερά του. Στη συνέχεια το βράζω και δένω το γλυκό τέλος βάζω μια κουταλιά χυμό λεμόνι και βανίλια .
Το βάζω σε αποστειρωμένα βάζα όταν κρυώσει
Η Συνταγή είναι της κ. ελενη γιακαλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.