Συνταγές
Τίποτα καλύτερο για την Κυριακή! Γιουβέτσι μοσχαράκι
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι ελιά σε κομμάτια
Ντομάτα (φρέσκια, πελτές, κονκασέ και λίγα ντοματίνια κομμένα στην μέση)
1 κρεμμύδι ξερό, 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, 3 σκελίδες σκόρδο (όλα ψιλοκομμένα)
Κόκκινο κρασί
3 κόκκους μπαχάρι
3 γαρύφαλλα
1 ξυλάκι κανέλα
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο
4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
Λάδι
Λίγο νεράκι
Κριθαράκι χοντρό
Τυρί τριμμένο
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σωτάρω το κρέας μου σε λίγο λάδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Στην συνέχεια ρίχνω τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδου και συνεχίζω το σωτάρισμα.
Σβήνω με το κρασί
Ρίχνω τους χυμούς ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ξύλο κανέλας, μπαχάρια, γαρύφαλλα, μπούκοβο, νεράκι, καρότα, μαϊντανό
Το αφήνω να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας…
Σε προθερμασμένο φούρνο σε πήλινο ρίχνω το κρέας μου με την σάλτσα του, το κριθαράκι, προσθέτω λίγο αλατάκι και ανακατεύω.
Σκεπάζω με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνω στους 180° στον αέρα για περίπου 20 λεπτά.
Ανά διαστήματα βγάζω και ανακατεύω για να μην κολλήσει το κριθαράκι.
Δέκα λεπτά πριν το βγάλω ξεσκεπάζω το πήλινο και συνεχίζω το ψήσιμο ρίχνοντας τυρί τριμμένο…
Σερβίρω με φύλλα φρέσκου βασιλικού..
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η σπιτική κουζίνα μπορεί και σου προσφέρει νόστιμα πιάτα και συνταγές για όλα τα γούστα!.
Ανακαλύψτε γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντας τα.