Συνταγές
Χορτόπιτα στριφτή με χειροποίητα φύλλα!! Υπέροχη και τέλεια, καλοφάγωτη
Η Συνταγή είναι από Χαρούλα Μυργιωτη Καραμερη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για το ζυμαράκι για 6 φύλλα
4 κούπες τσαγιού αλεύρι, μιάμιση κούπα τσαγιού χλιαρό νερό, 2 κουταλιές σούπας ξύδι, 2 κουταλιές σούπας λάδι, λίγο αλάτι το ζυμώνουμε ρίχνοντας αλεύρι μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας και το αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Γέμιση :
700γρ σπανάκι μαζί με παζια, κρεμμύδι ξερό, μαιδανο μισό ματσάκι, μισό ματσάκι άνηθο, δυόσμο 10 φύλλα, 1κουπα τσαγιού λάδι ελαφρύ για το ράντισμα στα φύλλα και το αλλειμα από πάνω καθώς και για το αλλειμα του ταψιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε για μια ώρα περίπου στους 200 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κ κάτω.
Η Συνταγή είναι από Χαρούλα Μυργιωτη Καραμερη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ΠΙΤΑΡΑΚΙΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ.
Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα (για 20 πιταρακια… ευκολα και πεντανοστιμα )
Για το φύλλο!!!
2 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις
1/4 κουπας ελαιολαδο
1 ποτήρι σχεδόν χλιαρό νερό
Λάδι για το τηγάνι..!!
Για την γέμιση!!
1 Πράσο
2 κρεμμύδια
2 καρότα στο τρίφτη
άνηθο
σπανάκι
200 γρ τυρί φέτα
αλάτι πιπέρι
Εκτελεση
Ανακατευετε το αλευρι με το λαδι, το αλατι, το χλιαρο νερο. Ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο και με την βοήθεια ενός πιάτου ή μπολ κόβουμε στρογγυλά κομμάτια ζύμης!!!
Στο τηγάνι έβαλα λίγο λάδι, τσιγάρισα το πράσο με τα κρεμμύδια και τα καρότα, έριξα το σπανάκι, ψιλοκομμένο τον άνηθο όταν έκαναν χρώμα, έσβησα την φωτιά, έβαλα σε μια λεκάνη και έσπασα την φέτα με τα δάχτυλα.!!
Μοιραζουμε την γεμιση στα φυλλα και κλεινουμε τα πιταρακια πατωντας τις ακρες με ενα πιρουνι.
Τηγανιζουμε σε μετρια φωτια μεχρι να ροδισουν και να κανει η ζυμη φουσκαλες..!!