Συνταγές
Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έτριψα τα κολοκυθάκια, (περίπου 1.200 κλ.) στον τρίφτη στο ψιλό και τα άφησα σε ένα σουρωτήρι για 20 λεπτά με λίγο αλάτι και μετά τα στράγγιξα ελαφρώς.
Τα έβαλα σε μπολ και πρόσθεσα 2 μεγάλα αυγά, άνηθο, δυόσμο, τυρί κατσικίσιο, αλάτι, μαύρο πιπέρι και φρέσκο κρεμμυδάκι, αλεύρι δεν βάζω λόγω διατροφής αλλά αν θέλετε μπορείτε να βάλετε δύο τρεις κουταλιές γεμάτες) και ανακάτεψα καλά το μίγμα και το άδειασα σε ταψάκι πάνω σε λαδόκολλα.
Εψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ώσπου ψηθεί.
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Σπανακόπιτα με γέμιση από φρέσκο σπανάκι, φρέσκα κρεμμυδάκια, φρέσκο άνηθο – τραγανό φύλλο και πολλά μυρωδικά!
Η Συνταγή είναι από Vera Danoglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τα μάζεψα από τον κήπο μου τα καθάρισα και τα έπλυνα πολλά νερά, έβγαλα και 10 κρεμμυδάκια φρέσκα από το κήπο, τα καθάρισα και τα έπλυνα και τον άνηθο το ίδιο, και 4 αυγά, 400 γρ. φέτα και τα φύλλα χειροποίητα.
Σε ένα μπολ βάζουμε κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένο το σπανάκι, αλάτι και τον άνηθο, τα ανακατεύουμε με τα χεράκια μας μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε τα αυγά, το λάδι, τη φέτα, πιπέρι. Ανοίγουμε τα φύλλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Vera Danoglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.