Συνταγές
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για πεντανόστιμους και λαχταριστούς κολοκυθοκεφτέδες
Η συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
τριμμένη και στιμμένη 1 κολοκύθα πορτοκαλί, (λιγότερο από 1 κιλό, καθαρή ψίχα. Την έχουμε βάλει με αλατάκι, για 1 ώρα, να βγάλει τα υγρά της και στίβουμε καλά.)
3 κρεμμύδια ξερά άσπρα
3 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι άνηθο
μισό ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι δυόσμο
3 αυγά
1 μπέϊκιν πάουντερ
300 γρ. τυρί φέτα
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα τα υλικά, ψιλοκομμένα.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει, (για αυτό, πρέπει να έχουμε στίψει πολύ καλά την κολοκύθα, ώστε να μην πάρει πολύ αλεύρι το μείγμα μας, έτσι να διατηρηθούν τα αρώματα και οι γεύσεις, πιο έντονα), ώστε να φτιάξουμε ένα μείγμα, που να μπορούμε να το αλευρώσουμε και να το τηγανίσουμε, σε καυτό σπορέλαιο.
Η συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Σίγουρα θα τους λατρέψεις – Κολοκυθοκεφτέδες μούρλια..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Δέσποινα Μπο-Μαγειρικές Απολαύσεις”
ΥΛΙΚΑ:
3-4 μεγάλα κολοκύθια
1 μεγάλο αυγό
2 κτσ. δυόσμο
1 κτσ. άνηθο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
Φέτα
3-4 κτσ. φρυγανιά τριμμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγη ρίγανη
Μία μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη προαιρετικά
Αλάτι – πιπέρι
Αλεύρι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περνάμε στον τρίφτη τα κολοκύθια και τα βάζουμε σε σουρωτήρι με μπόλικο αλάτι να βγάλουν τα υγρά τους. Στραγγίζουμε καλά-καλά μετά από καμιά ώρα και τα βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αβγό και το αλεύρι. Δοκιμάζουμε αν είναι εντάξει στο αλάτι αλλιώς προσθέτουμε. Όταν είναι έτοιμο βάζουμε το αβγό. Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια και τα περνάμε από αλεύρι και μετά τηγάνισμα.
Ζυμώνουμε τα υλικά μας και τα αλευρώνουμε όπως ακριβώς τα κεφτεδάκια.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Δέσποινα Μπο-Μαγειρικές Απολαύσεις”