Συνταγές
Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε κοτόπιτα που θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι
Η συνταγή είναι από Dora Christodoulou – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 μπούτια κοτόπουλο, τα φιλέταρα, τα σωτάρουμε και έβαλα τα κόκκαλα να βράσουν. Αφού αφαιρέσουμε τα φιλέτα μπούτι, έβαλα κρεμμύδι, σκόρδο, πράσο, καρότο, κολοκύθι, μανιτάρια και λίγη κόκκινη σάλτσα, (βάζουμε πραγματικά ότι μου έχει περισσέψει μέρες στο ψυγείο).
Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το προσθέσουμε.
Εδεσα ζωμό από τα βρασμένα κόκκαλα με λίγο κορν φλάουερ και το προσθέτουμε και αυτό και όταν έδεσε, το αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε φύλλο και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα, (στον φούρνο μου αυτό έχουμε βρει πως είναι το ιδανικό).
Επειδή δεν έχουμε τόσο μικρό ταψί, τα έστρωσα σε ενα μαντεμένιο τηγάνι. Τα φύλλα τα ανοίγουμε με το εξάρτημα της κουζινομηχανής για ζυμαρικά και το φτάνουμε στο 7.
Το στρώνουμε τελείως κυματιστό κάτω, κόβουμε τα φύλλα μεγαλύτερα να περισσεύουν πολύ και τα γυρνάμε από πάνω, δεν βάζουμε ξεχωριστά πάνω φύλλο.
Η ζύμη έχει 600 γρ. αλεύρι, 2 κτσ. λάδι, 1 κτσ. ξύδι λευκό και λίγο αλάτι, (εγώ να σας πούμε βάζουμε ακριβώς 6 γραμμάρια γιατί μου αρέσει αλατισμένο το φύλλο και “κλέβουμε αλάτι από τη γέμιση, για εμένα έχει καλύτερη ισορροπία), και περίπου 300 γρ. πολύ ζεστό νερό, (ίσα να είναι ανεκτό στα χέρια), που το προσθέτουμε σιγά- σιγά.
Έχουμε δοκιμάσει διάφορα ζυμάρια για φύλλο, αυτό που για εμένα έκανε διαφορά στο αποτέλεσμα είναι το ζεστό νερό. Για αυτή την πιτούλα έβαλα τη μισή ποσότητα.
Η συνταγή είναι από Dora Christodoulou – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.