Συνταγές
Μόλις την δοκιμάσαμε και βγήκε πολύ νόστιμη η κοτόπιτα
Η συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ για το φύλλο.
500 γρ. αλεύρι για πίτες, 240-250 γρ. νερό από την βρύση, 10 γρ. αλατάκι, 20 γρ. λάδι, 15 γρ. ξίδι.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
Κοτόπουλο εγώ έβαλα 2 μεγάλα μπούτια, 2 ξερά κρεμμύδια, 1/2 πράσο, 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, 1 καρότο, 1 πιπεριά κόκκινη, 2 αυγά, 1/2 κούπα γιαούρτι, 1 κούπα γραβιέρα, κάρυ, αλάτι, πιπέρι, λάδι.
ΓΙΑ ΤΟ ΦΎΛΛΟ :
Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σέ μια λεκάνη ΕΚΤΟΣ από το νερό. Τα ανακατεύω καλά και ρίχνω το νερό έως ότου να εχω μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου.
Μετά το χωρίζω σέ 2 μπάλες. Και το αφήνω 1 ώρα να ξεκουραστεί για να ανοίγει εύκολα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ :
Έψησα τα μπούτια στο φούρνο μέσα σε λαδόκολλα, έριξα αλάτι, πιπέρι, κάρυ και τα άφησα να ψηθούν. Τα έβγαλα, τα ξεκοκάλλησα και τα άφησα σε ενα μπολ.
Σέ ενα ευρύχωρο σκεύος έβαλα 1/2 κούπα λάδι και έριξα μέσα τα ξερά κρεμμύδια να μαλακώσουν και να γυαλίσουν, έριξα τα υπόλοιπα λαχανικά, το καρότο το έτριψα στον τρίφτη.
Και αφού σοτάρισα τα λαχανικά έριξα και το κοτόπουλο. Τα ενσωμάτωσα όλα έριξα αλατάκι, πιπέρι, και τα άφησα να κρυώσουν. Σέ ενα μπολ έβαλα τα 2 αυγά τα χτύπησα και πρόσθεσα το γιαούρτι, τα ανακάτεψα να ενωθούν και έριξα και την γραβιέρα.
Τα έριξα μέσα στην γέμιση τα ανακάτεψα να πάνε παντού.
Λάδωνουμε το ταψί, άνοιξα το πρώτο φύλλο, άδειασα την γέμιση και έβαλα το άλλο φύλλο από πάνω.
Το ψέκασα με νερό χάραξα και έψησα στους 190 βαθμούς .Εως ότου ροδίσει περίπου 1 ώρα.
Η συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.