Συνταγές
Ωραία και χρωματιστή κοτόπιτα με μπόλικα υλικά
Ελάτε να κάνουμε σήμερα μία κοτόπιτα που όμοια της δεν έχετε ξαναδοκιμάσει. Την κάνουμε με απλά υλικά όπως πράσο, κρεμμύδι και καρότο αλλά η διαφορά είναι στα 100 γρ ρύζι που προσθέτουμε και την κάνουν ιδιαίτερα ξεχωριστή. Δεν θα μείνει κομμάτι για την επόμενη ημέρα.
Υλικά
1 κοτόπουλο
2 πράσινες πιπεριές
2 πράσα
1 κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
3 καρότα
Αλάτι
100 γρ. ρύζι καρολίνα
Πάπρικα
1 πακέτο χωριάτικα φύλλα
Εκτέλεση
Προτού ξεκινήσουμε, αφαιρούμε την πέτσα από το κοτόπουλο, το κόβουμε σε κομμάτια και στη συνέχεια το βάζουμε στην χύτρα μαζί με αρκετό νερό και το βράζουμε για 30 λεπτά.
Όταν κρυώσει κρατάμε μόνο το ψαχνό και το ανακατεύουμε με 2 φλιτζάνια από τον ζωμό.
Στο ενδιάμεσο, κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια, τα πράσα σε φέτες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και περνάμε από τον τρίφτη τα καρότα.
Παίρνουμε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν σε καυτό ελαιόλαδο.
Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά μας ρίχνουμε αλάτι, το κοτόπουλο, το ρύζι, πάπρικα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Λαδώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου μας και τοποθετούμε 2 φύλλα χωριάτικα.
Έπειτα, τα λαδώνουμε και βάζουμε ακόμα 2 φύλλα.
Απλώνουμε την κρύα γέμιση, γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και τις λαδώνουμε.
Τέλος, βάζουμε τσαλακωτά τα υπόλοιπα φύλλα, τα λαδώνουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει η κοτόπιτα μας.
Η σημερινή μας κοτόπιτα βγήκε πολύ τραγανή και ιδιαίτερα χορταστική. Ωστόσο εξαφανίστηκε σε χρόνο dt στο σπίτι. Καλή όρεξη!
Η συνταγή είναι απλή και δίνει μια κοτόπιτα πεντανόστιμη.
Δες το σχετικό βίντεο με όλα τα βήματα αναλυτικά :
Εσένα ποια είναι η αγαπημένη σου συνταγή για κοτόπιτα;
Καλή επιτυχία σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν την πιο συγκλονιστική κοτόπιτα με τραγανό φύλλο και ζουμερή γέμιση!
Ανέβασε και τώρα την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!