Συνταγές
Υπέροχη κοτόπιτα με μπεσαμέλ, φύλλο κουρού και σουσάμι…
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε ένα κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι και ένα φύλλο δάφνης.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι φτιάχνουμε την μπεσαμέλ μου.
Βάζουμε 4 κουταλιές της σούπας φυτίνη και περιμένω να λιώσει.
Μόλις λιώσει ρίχνω σιγά σιγά (ενώ ταυτόχρονα χτυπάμε με σύρμα) 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα (1 λίτρο) και ανακατεύω μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
Ρίχνουμε λίγο μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι, πιπέρι. Αφαιρουμε από την φωτιά το κατσαρολάκι, ρίχνουμε τυρί τριμμένο και ανακατεύω πάντα με το σύρμα.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε με λίγο λαδάκι 3 πιπεριές (1 Φλωρίνης, 1 πορτοκαλί και 1 πράσινη ),1 φρέσκο κρεμμυδάκι, πράσο, 1 σκελίδα σκόρδο (όλα κομμένα σε μικρά κομματάκια), μανιτάρια κονσέρβα.
Μόλις κρυώσουν λίγο…
Αφαιρουμε την πέτσα από το κοτόπουλο και ψιλοκόβω το ψαχνό, το οποίο το αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπωλ μαζί με την μπεσαμέλ και τα υλικά από το τηγάνι.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνιθο.
Σε ένα ορθογώνιο ταψί, αφού το έχω αλείψει με λαδάκι βάζουμε το ένα φύλλο ζύμης κουρού, λαδώνουμε και αδειάζουμε την γέμισή μου. Βάζουμε από πάνω και το δεύτερο φύλλο, λαδώνουμε , ραντίζουμε με λίγο νεράκι, χαράζουμε και ρίχνουμε σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα για 40 λεπτά περίπου…
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε,
είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.