Συνταγές
Τούρτα Black forest! Ένα υπέροχο γλυκάκι με σοκολατένιο παντεσπάνι , πλούσια σαντιγί και κεράσια
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παντεσπάνι
Σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ(περίπου 10 λεπτά) 5 αυγά με μια κούπα ζάχαρη.Ανακατεύουμε μια κούπα αλεύρι φαρίνα με 3 κ.σ. κακάο και τα ρίχνουμε σε δόσεις στο μίγμα με τα αυγά ανακατεύοντας τα με μια σπάτουλα κυκλικά προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει το μίγμα.
Βουτυρωνουμε ένα τσερκι 24 ρίχνουμε το μίγμα μας και το ψήνουμε σε προθερμαμενο φούρνο στους 170 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
Όταν κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε σε τρεις δίσκους. Τον τελευταίο δίσκο δηλ.την βάση το κόβουμε σε 12 ίσα τρίγωνα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι:
Σε ένα κατσαρολακι ανακατεύουμε και βράζουμε μια κούπα νερό με 2 κ σ. ζάχαρη και 2 κ.σ. κακάο.
Κάνουμε την σαντιγί:
Σε ένα μπολ χτυπάμε 500 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος με ένα ποτήρι άχνη ώσπου να γίνει μια πλούσια σαντιγί.
Βάζουμε ένα δίσκο παντεσπάνι στο τσερκι τον σιροπιαζουμε με ένα πινέλο τον καλύπτουμε με σαντιγί και βάζουμε στην επιφάνεια κομμάτια κεράσι μαρασκινο. Βάζουμε περιμετρικά τα τρίγωνα κομμάτια παντεσπάνι και τα σιροπιαζουμε και αυτά με ένα πινέλο.
Στη συνέχεια βάζουμε τον άλλο δίσκο παντεσπάνι τον σιροπιαζουμε με ένα πινέλο βάζουμε ένα παχύ στρώμα σαντιγί και βάζουμε στην επιφάνεια ολόκληρα κεράσια μαρασκινο.
Βγάζουμε το δαχτυλίδι από το τσερκι καλύπτουμε περιμετρικά εξωτερικά μέχρι τη μέση με σαντιγί και πασπαλιζουμε με νιφάδες σοκολάτας.
Αν θέλουμε πασπαλιζουμε το γλυκό μας με λίγο άχνη.
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.