Συνταγές
Ονειρικό κέικ Black Forest
Η Συνταγή είναι από Vasiliki Nikolaidou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι:
6 αυγά
180γρ ζαχαρη
160 γρ. αλεύρι
20γρ κακάο σκονη
1 κ. γ μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πολύ καλα τα αυγά με τη ζαχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι με το κακάο κοσκινισμένο και ανακατεύουμε πολύ απαλά, από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ενσωματωθεί . Πρέπει να έχουμε ένα πολύ αφράτο μείγμα. Όχι γρήγορο ανακάτεμα.Απλώνουμε λαδόκολλα σε μεγάλο τετράγωνο ταψί και αδειάζουμε το μείγμα, απλώνοντας σε μια μαριζ να πάει παντού.
Ψήνουμε στους 170 αερα ή 180 αντιστάσεις για 20 λεπτα.
1 κονσέρβα κεράσι( εγώ βρίσκω black cherries στο χυμό τους. Φαντάζομαι θα υπάρχει και στα Ελληνικά σούπερ μάρκετ)
Κρατάμε το χυμό για να βρέξουμε το παντεσπάνι, αν θελουμε προσθέτουμε και λίγο μπράντι. Εγώ βάζω πάντα!
Μόλις βγει το παντεσπάνι, όσο είναι ακόμα ζεστό, το τυλίγουμε ρόλο, αφού έχουμε στρώσει μεμβράνη για τρόφιμα. Αφήνουμε στην άκρη κανα μισάωρο.
Στη συνέχεια χτυπάμε 300 ml κρέμα γαλακτος με 3 κ. σούπας ζαχαρη και λίγη βανίλια σε απαλή σαντιγι.( εδώ αφαιρούμε ή προσθέτουμε ζαχαρη ανάλογα το ποσο γλυκο το θελουμε)
Ανοίγουμε το παντεσπάνι μας και ραντίζουμε με το σιρόπι που έχουμε κρατήσει από τα κεράσια. Απλώνουμε την σαντιγι σε όλη την επιφάνεια, κόβουμε τα κεράσια στη μέση και μοιράζουμε παντού , κρατάμε και 2-3 για το στόλισμα και τέλος , ρίχνουμε τριμμένη κουβερτούρα, όση θελουμε!
Τυλιγουμε σε ρόλο με τη μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Τώρα πρέπει να φτιάξουμε μια ganache μαύρης σοκολάτας
Θα χρειαστούμε :
200 γρ κουβερτούρα,
60ml γάλα
200 ml κρέμα γαλακτος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα σε κατσαρολάκι,όχι να βράσει, προσοχή γιατί είναι λίγο και εύκολα κολλάει .
Ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε . Μόλις λιωσει, ρίχνουμε και την κρέμα γαλακτος και ανακατεύουμε καλα.
Ώρα να διακοσμήσουμε
Βγάζουμε το ρόλο από το ψυγείο και κόβουμε 2ή τρια κομμάτια, ανάλογα πως θελουμε να το στήσουμε .
Απλώνουμε τη ganache ώστε να καλύψει όλο το κέικ γύρω- γυρω.
Λιώνουμε σε μπαιν μαρι 150γρ σοκολάτα και πάνω σε λαδόκολλα φτιάχνουμε το φλοιό.
Με κουταλάκι μικρό, παίρνουμε μια ποσότητα και την απλώνουμε στη λαδόκολλα, δημιουργώντας πολλά κομματάκια μήκους περίπου 2- 3 εκατοστών.
Ντύνουμε με τα κομμάτια σοκολάτας την τούρτα μας και βάζουμε από πάνω 2-3 κεράσια που έχουμε κρατήσει και άχνη ζαχαρη.
Τα κουκουνάρια είναι από μπισκότο, κακάο , σοκολάτα και δημητριακά.
για τα κουκουνάρια
έτριψα μπισκότα τύπου πτι μπερ στο μουλτι περίπου 5-6 , βούτυρο 3 κουταλιές της σούπας και κακάο όσο πάρει. Δεν έχω συγκεκριμένη συνταγή. Έβαλα και σοκολάτα λιωμένη.
Πρέπει να γίνει μια μάζα που να πλάθεται και να στέκονται τα δημητριακά . Αν είναι λίγο μαλακή, δεν πειράζει γιατί μετά σφίγγει .
Για το φλοιό, πάνω σε λαδόκολλα, απλώνουμε σοκολάτα λιωμένη με ένα μικρό κουταλάκι με την ανάποδη απλώνουμε. Βολεύει και το πινέλο.
Η Συνταγή είναι από Vasiliki Nikolaidou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.