Συνταγές
Ένα νόστιμο επιδόρπιο κορμός εύκολο και γρήγορο για αυτούς που λατρεύουν την σοκολάτα
Με την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα γίνεται γλυκό “άλλης κατηγορίας”!
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ τρίβουμε με τα χέρια μου ενάμιση πακέτο μπισκότα πτι μπερ έχουμε καβουρδήσει λίγο σε ένα τηγανακι περίπου 100 γραμμάρια καρύδια βάζουμε μία κουταλιά του γλυκού κακάο και πολύ λίγη κανέλα.
σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 200ml κρέμα γάλακτος με μία κουταλιά μέλι μόλις ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε μέσα αφού έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά 200 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη και δύο κουταλάκια του γλυκού βούτυρο ανακατεύοντας και φτιάχνοντας μία γκανάζ
την ρίχνουμε και αυτήν μέσα στο μπολ με τα μπισκότα και τα υλικά μου και τα ανακατέβουμε πολύ καλά απλώνω το μείγμα μου σε μία λαδόκολλα σχηματίζοντας ένα ρολό
το βάζουμε στην κατάψυξη μόλις κρυώσει ρίχνουμε από πάνω λίγο κακάο προαιρετικά
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Πολύ ωραία συνταγή για παγωτό κορμό
Αυτός ο υπέροχος σπιτικός κορμός παγωτό, είναι η δροσιά που έψαχνες! Τώρα είναι η ώρα να τον δοκιμάσεις..
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ
1 πακέτο τυρί μασκαρπόνε
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλιά του γλυκού εσπρεσσο
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
1 σφηνάκι λικέρ baileys
1 πακέτο σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Διαλύουμε τον εσπρεσσο μέσα στο λικέρ, ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε μιξερ, εκτός από τα μπισκότα, τα οποία σπαμε με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια και τα προσθέτουμε
στο τέλος.
Ανακατεύουμε τα υλικά καλά με τα χέρια μας για να ενωθούν αλλά δεν τα πιέζουμε πολύ για να μη λιώσουν.
Σε μία μακρόστενη φόρμα τοποθετούμε αντικολητικο χαρτι και γεμίζουμε με το μείγμα πατώντας το καλά με το χέρι για να μην μείνουν κενά. Τοποθετουμε τα μπισκοτα.
Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για να παγώσει.Κατόπιν το ξεφορμάρουμε, το τοποθετούμε σε μία πιατέλα και το κόβουμε σε κομμάτια για να το σερβίρουμε περιχυνοντας
υγρή κουβερτούρα.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : sokolatomania